Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: “Κουτσή πάπια η κυβέρνηση”! Λογοπαίγνιο “φαρμάκι” για Κοτζιά

Μητσοτάκης
Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνόδου του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες, αναφέρθηκε στο θέμα της παραίτησης του Νίκου Κοτζιά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέπεμψε στην επίσημη δήλωσή του, ωστόσο είχε… κι άλλα να πει στο “πηγαδάκι” με τους δημοσιογράφους: «Για brexit ήρθαν κάποιοι να συζητήσουν και προέκυψε exit Κοτζιά από την κυβέρνηση. Πως είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός να μιλάει για μη ανοχή στη διγλωσσία και να αποπέμπει τον υπουργό με τον οποίο συμφωνεί κρατώντας εκείνον που είναι ο κατεξοχήν εκφραστής της διγλωσσίας; Ο κ. Τσίπρας είναι όμηρος του κ. Καμμένου. Από εκεί και πέρα εκτιμώ ότι αυτός ο ετερόκλητος κυνικός συνεταιρισμός εξουσίας θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να μείνει στην καρέκλα της εξουσίας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Μητσοτάκης για το ενδεχόμενο πρότασης μομφής

Σε ερώτηση αν η ΝΔ θα κάνει κάποια επιπλέον κίνηση όπως π.χ. να ζητήσει προ ημερήσιας διατάξεως συζήτηση για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, είπε ότι δεν θα ανοίξει τα χαρτιά του.

Αντίστοιχα απάντησε ερωτηθείς αν η ΝΔ υπάρχει περίπτωση να καταθέσει πρόταση μομφής. «Η πρόταση μομφής είναι το τελευταίο και πιο δραστικό εργαλείο που έχει ένα κόμμα αντιπολίτευσης.

Πολύ σωστά καταθέσαμε πρόταση μομφής τον Ιούνιο γιατί έτσι εκθέσαμε την αφόρητη διγλωσσία του κ. Καμμένου. Το εξάμηνο λήγει στις 17 Δεκεμβρίου. Από τις 18 Δεκεμβρίου θα έχουμε τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε ξανά το εργαλείο αυτό».

Ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις σχετικά με την παραίτηση του κ. Κοτζιά ανέφερε επίσης τα εξής: «Να ρωτήσετε τους κυρίους Τσίπρα και Καμμένο τι τους κρατά τόσο σφιχταγκαλιασμένους πέρα από την αγάπη για την καρέκλα. Να ρωτήσετε τι είναι αυτό που κάνει αναντικατάστατο τον κ. Καμμένο.

Μου δόθηκε η εντύπωση ότι δεν ήταν αποχώρηση του κ. Κοτζιά, αλλά αποπομπή. Ο κ. Τσίπρας μεταξύ Καμμένου και Κοτζιά διάλεξε Καμμένο. Γιατί το έκανε, ρωτήστε τον ίδιο».

Για τα κονδύλια και τις εκλογές

Ερωτηθείς για το θέμα των μυστικών κονδυλίων ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε: «Είναι σοβαρή κατηγορία. Μπορώ να κάνω την υπόθεση ότι ο κ. Κοτζιάς δεν αποπέμφθηκε για το Σκοπιανό γιατί η θέση του ταυτίζεται με εκείνη του πρωθυπουργού»

Σχετικά με τον χρόνο των εκλογών ο κ. Μητσοτάκης είπε πως κυρίαρχο μέλημα των κύριων Τσίπρα και Καμμένου είναι να μείνουν όσο μπορούν στις καρέκλες της εξουσίας και συμπλήρωσε: «Όσο πιο γρήγορα γίνουν οι εκλογές τόσο το καλύτερο. Η χώρα ζημιώνεται. Οι πολίτες προεξοφλούν την εκλογική επικράτηση της ΝΔ. Η κυβέρνηση θυμίζει αυτό που λένε οι Αγγλοσάξονες, lame duck, κουτσή πάπια».

“Καρφιά” σε Πολάκη

Αναφερόμενος σε δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ο κ. Μητσοτάκης τις χαρακτήρισε ακατανόητες υπογραμμίζοντας πως «συντάσσεται απόλυτα με την υπερασπιστική γραμμή της Χρυσής Αυγής και να είναι πιο προσεκτικοί όσοι προσάπτουν ακροδεξιά χαρακτηριστικά στη ΝΔ»

Αντίστοιχα σχολιάζοντας τοποθετήσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη είπε ότι είναι «ο αγαπημένος υπουργός του κ. Τσίπρα και πως γίνεται μερικές φορές πιο ακραίος από ότι φαντάζεται κανείς».

Click4more: «Παρεξηγήθηκε ο Πολάκης, τα είπε μπρουτάλ»! Ασπίδα από Παπαγγελόπουλο

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο θέμα της ΔΕΗ σημειώνοντας ότι ήταν από τα θέματα που συζήτησε με τον αρμόδιο επίτροπο ενέργειας.

«Η επιχείρηση προέβη σε αναθεώρηση των οικονομικών της καταστάσεων. Προχώρησε σε ύποπτη εξαγορά και με τίμημα που δεν φαίνεται να δικαιολογείται. Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα θα αφήσει πίσω της πολλές νάρκες τις οποίες θα πρέπει να φροντίσουμε να αδρανοποιήσουν».

Τέλος μιλώντας για το θέμα των συντάξεων είπε πως αν έβλεπε τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα του ζητούσε τη συνδρομή του ώστε να μην περικοπούν.

Μητσοτάκης

«Πρόκειται για αχρείαστες περικοπές και πρόσθετο κόστος λόγω της ανικανότητας του κ. Τσίπρα», συνέχισε και μιλώντας για την οικονομία τόνισε πως αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι να επιστρέψει στην ανάπτυξη.

«Βασική προϋπόθεση η προσέλκυση επενδύσεων. Θα αυξήσουμε τον πλούτο και θα στηρίξουμε τους ασφαλισμένους», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις