Πολιτική

Μητσοτάκης για τον θάνατο του Στ. Ζούλα: “Σφράγισε τη δημοσιογραφία για πάνω από 60 χρόνια”!

Την προσωπικότητα και την μακρά προσφορά του Στάμου Ζούλα στη δημοσιογραφία και τη Δημοκρατία, εξαίρει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Έφυγε σήμερα από τη ζωή ένας δημοσιογράφος που σφράγισε την εποχή του. Ο Στάμος Ζούλας υπηρέτησε τη δημοσιογραφία με ήθος, επαγγελματισμό και δημοκρατική συνείδηση για πάνω από 60 χρόνια. Στην οικογένειά του, και ειδικά στον Κωνσταντίνο, εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια”.

Στάμος Ζούλας: Πρύτανης της δημοσιογραφίας

Ο Στάμος Ζούλας γεννήθηκε το 1937 και σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφία το 1955, σε ηλικία μόλις 18 ετών στην “Καθημερινή” στην οποία εργάστηκε για περισσότερα από 60 χρόνια. Πολιτικός συντάκτης από το 1977, αρχισυντάκτης από το 1981, διευθυντής της εφημερίδας από το 1996 ως το 2002, σύμβουλος εκδόσεως και αρθρογράφος της μέχρι πριν από δυο χρόνια.

Μόνη διακοπή στη μακρά αυτή διαδρομή στην “Καθημερινή” της οποίας ο Στάμος Ζούλας, υπήρξε ο μακροβιότερος συνεργάτης, ήταν η επταετής συνειδητή αποχή του από τη δημοσιογραφία στη διάρκεια της χούντας και το διάστημα 1986 – 1988. Ενόψει, τότε, της εξαγοράς της “Καθημερινής” από τον Γιώργο Κοσκωτά παραιτήθηκε και ανέλαβε διευθυντής της εφημερίδας “Βραδυνή”. Αποχώρησε από την “Βραδυνή” όταν εξαγοράστηκε και αυτή από τον Γιώργο Κοσκωτά, λόγω διαφωνίας του με παρέμβαση του νέου εκδότη στην πολιτική γραμμή της εφημερίδας.

Η λαμπρή πορεία του Στάμου Ζούλα

Ο Στάμος Ζούλας ήταν ιδρυτικό στέλεχος του πρώτου δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού “Αθήνα 9,84” του οποίου διετέλεσε για ένα διάστημα και διευθυντής. Το 1977 ανέλαβε την ευθύνη και παρουσίαση της πρώτης εβδομαδιαίας πολιτικής εκπομπής της ΕΡΤ με τίτλο “Η Εβδομάδα που πέρασε”.

Στη διάρκεια της επαγγελματικής του διαδρομής αρθρογράφησε σε πολλά περιοδικά και ημερήσιες εφημερίδες (“Ελευθεροτυπία”, “Επίκαιρα”, “Ένα”, “Ναυτεμπορική” κ.α).

Κάλυψε δημοσιογραφικά εκατοντάδες επισκέψεις και επαφές πολιτικών ηγετών στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, ενώ διετέλεσε επί δύο θητείες και πρόεδρος του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ.

Το “Όσα δεν έγραψα” είναι ο τίτλος του μοναδικού βιβλίου του στο οποίο καταθέτει κάποιες από τις δημοσιογραφικές του μνήμες.

Με πληροφορίες από kathimerini.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αυλαία για το συνέδριο της ΝΔ: «Η Ελλάδα του 2030», η απουσία Καραμανλή και η επιστολή των 10 με αιχμές κατά Μητσοτάκη
«Είναι προκλητικό να μιλάνε κάποιοι για την “ψυχή της ΝΔ” όταν έχουν πάει σε άλλα κόμματα, κάποιοι εκ των οποίων συνεργάστηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ και συνέβαλαν στο να πέσει η τότε Κυβέρνηση της ΝΔ»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Αιχμές Καραμανλή για τη Δύση και μήνυμα υπέρ της στρατηγικής σχέσης με την Κίνα: «Η Ελλάδα υπήρξε πρωτοπόρος στην προσπάθεια συνεργασίας με την Ευρώπη»
Το μήνυμα του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή από την Ξάνθη για τη Θράκη και τη συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων
Κώστας Καραμανλής 8
Νίκος Χριστοδουλίδης από Βουλή: Η Τουρκία είναι υπόλογη, η λύση δύο κρατών δεν υφίσταται ούτε ως σκέψη
Σε συνεδρίαση υψηλού συμβολισμού, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας μίλησε για τους δεσμούς Ελλάδας – Κύπρου, το 1974 και το ανοιχτό τραύμα της τουρκικής κατοχής
Νίκος Χριστοδουλίδης
«Σφάχτηκαν» Γεωργιάδης και Κωνσταντοπούλου: «Κανένας παρακρατικός μηχανισμός δεν σας κυνηγάει, μόνο η κουνιάδα της κυρίας Κεφαλά»
Καταγγελίες της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας κατά του υπουργού Δικαιοσύνης για μεθόδευση μετά από παραπομπή της στην Επιτροπή Δεοντολογίας
Γεωργιάδης και Κωνσταντοπούλου