Πολιτική

Μητσοτάκης: Οι αγορές «βλέπουν» πολιτική σταθερότητα με κυβέρνηση ΝΔ

Μία ημέρα μετά το πανηγυρικό κλίμα που επικράτησε στην παρουσίαση των υποψηφίων ευρωβουλευτών της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει την τακτική που εγκαινίασε ακριβώς σ' αυτή την εκδήλωση: επιχειρεί να μιλήσει με θετικό λόγο και να μην αποπροσανατολιστεί από την πόλωση και τους υψηλούς τόνους που χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στη λογική αυτή, ο πρόεδρος της ΝΔ εστιάζει τώρα στα θέματα της οικονομίας και με δήλωσή του στο Bloomberg επισημαίνει ότι ο βασικός στόχος της ΝΔ είναι η πολιτική σταθερότητα μετά τις εκλογές. «Οι αγορές έχουν ενσωματώσει στις εκτιμήσεις τους μια πολιτική αλλαγή που ευνοεί τις επενδύσεις στην Ελλάδα και την πολιτική σταθερότητα μετά τις εκλογές», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

[read4more]

Η δήλωση του προέδρου της ΝΔ περιλαμβάνεται σε άρθρο γνώμης του δημοσιογράφου Matthew Winkler, ο οποίος, όμως, προεξοφλεί ουσιαστικά ότι ο κ. Μητσοτάκης θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας και ότι η πολιτική αλλαγή που θα συντελεστεί στις εκλογές έχει ήδη «προβλεφθεί» από τις αγορές.

Το σημαντικό για το επιτελείο της οδού Πειραιώς είναι έτσι πως το εν λόγω άρθρο είναι απλώς το τελευταίο σε μια αλυσίδα αντίστοιχων δημοσιευμάτων κι εκτιμήσεων μεγάλων ειδησεογραφικών πρακτορείων, ιστοσελίδων και εφημερίδων το τελευταίο διάστημα. Κοινό σημείο τους αποτελεί όχι μόνο η εκτίμηση ότι ο κ. Μητσοτάκης θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός, αλλά κυρίως ότι η άνοδος της ΝΔ στην εξουσία δεν αντιμετωπίζεται φοβικά από τις αγορές – όπως π.χ. είχε συμβεί με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015 – αλλ’ αντιθέτως αποτυπώνει αυτό ακριβώς που τονίζει και ο πρόεδρος της ΝΔ στο λόγο του: την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην κανονικότητα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζει την παρουσίαση του βιβλίου του με το βλέμμα στο νέο κόμμα – Εκνευρισμός στον ΣΥΡΙΖΑ με Πολάκη
Με δεδομένο ότι το περιεχόμενο του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα θα συζητηθεί ο πρώην πρωθυπουργός αυτό που επιθυμεί είναι να μιλήσει για τους λόγους που αναφέρεται σε συγκεκριμένα γεγονότα
Αλέξης Τσίπρας
Νίκος Δένδιας: Παρέλαση καινοτομίας η φετινή – Πρώτο ορατό δείγμα της μετάβασης των ενόπλων δυνάμεων στη νέα εποχή
«Μέσα από νέα εξοπλιστικά προγράμματα, μη επανδρωμένα μέσα και σύγχρονες τεχνολογίες, προχωράμε σταθερά σε μια πορεία μεταρρυθμίσεων που ανταποκρίνονται στις προκλήσεις της εποχής»
Ο Νίκος Δένδιας 5
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η 28η Οκτωβρίου και το θρυλικό «Όχι» είναι το μέγιστο και έσχατο μάθημα της γενιάς του ’40 προς τη σύγχρονη εποχή μας
«Είναι το έπος του '40, είναι το βορειοηπειρωτικό έπος, είναι το έπος της γυναίκας της Πίνδου που μας συγκινούν και μας συναρπάζουν πάντα»
Ο Κωνσταντίνος Τασούλας