Πολιτική

Μητσοτάκης στο Ναυτιλίας: Η γραβάτα με τις άγκυρες και η επέτειος

Με μια γραβάτα με άγκυρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στο υπουργείο Ναυτιλίας το πρωί στο πλαίσιο των επισκέψεών του στα υπουργεία.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προήδρευσε σύσκεψης στο γραφείο του υπουργού, Γιάννη Πλακιωτάκη. Σε δηλώσεις του, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως σήμερα συμπληρώνεται ένας μήνας από την ημέρα που ο ελληνικός λαός εμπιστεύτηκε τη νέα κυβέρνηση. «Έχουμε αποδείξει ότι δεν αφήνουμε ούτε μία μέρα να πάει χαμένη στην προσπάθειά μας να οδηγήσουμε την Ελλάδα στο φωτεινό μέλλον που μας αξίζει», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος αλλά και σε έκθεση με θέμα την ιστορία της ναυσιπλοΐας και της ναυπηγικής εξέλιξης στη Μεσόγειο από τον 16ο μέχρι τον 19ο αιώνα με μοντέλα κωπήλατων και ιστιοφόρων πλοίων.

mitsotakisksenagisi

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες της πολιτικής του υπουργείου, ο πρωθυπουργός έθεσε πέντε βασικούς άξονες. Μιλώντας για την ποντοπόρο ναυτιλία, σημείωσε ότι στόχος του είναι η ελληνική σημαία να γίνει και πάλι πιο ελκυστική για Έλληνες πλοιοκτήτες και να ενισχυθεί το πλαίσιο, ώστε να οδηγηθούν περισσότερα νέα παιδιά στη θάλασσα και να στήσουν μία επαγγελματική σταδιοδρομία σε έναν τομέα, που η χώρα μας έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Δεύτερος πυλωνας πολιτικής είναι τα λιμάνια, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μιλάει για την ανάγκη σημαντικών επενδύσεων στο λιμάνι του Πειραιά αλλά και αλλού, με στόχο τα λιμάνια να λειτουργούν με αποτελεσματικότητα και ασφάλεια. Τρίτος πυλώνας, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, είναι οι τεράστιες δυνατότητες που ανοίγονται στον θαλάσσιο τουρισμό, με στόχο η Ελλάδα να γίνει πρωτοπόρος και να αξιοποιηθούν τα πολύ σημαντικά έσοδα.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στη νησιωτική πολιτική, με στόχο τη διερεύνηση δυνατοτήτων ενός ειδικού τομεακού προγράμματος στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ, ώστε να υπάρχει ένα ενιαίο χρηματοδοτικό εργαλείο για την υποστήριξη των δράσεων κυρίως στα μικρά νησιά. Τέλος, μίλησε για το ζήτημα της ασφάλειας στη θάλασσα χαρακτηρίζοντας ως αδιανόητο το γεγονός να υπάρχουν τόσοι πνιγμοί κάθε χρόνο.

Ο πρωθυπουργός, κάνοντας ειδική μνεία στις γυναίκες και τους άνδρες του Λιμενικού, επισήμανε ότι είναι κοντά τους και πως θα ενισχυθεί επιχειρησιακά το ΛΣ έτσι ώστε η χώρα να φυλάσσει επιχειρησιακά τα σύνορά της, ενώ μίλησε και για τη στενότερη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το θέμα.

Ο κ. Πλακιωτάκης σημείωσε πως έχει στόχο η ελληνική ναυτιλία να είναι η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας αλλά και η ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών. «Τα θέματα της ναυτιλίας και της νησιωτικής πολιτικής είναι κορυφαία στην ατζέντα της κυβέρνησης» υπογράμμισε ο υπουργός, ο οποίος τόνισε πως ενημέρωσε τον πρωθυπουργό και για τα θέματα της ναυτικής εκπαίδευσης και το νηολόγιο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ελλάδα και Λιβύη ξεκινούν την διαδικασία οριοθέτησης ΑΟΖ – Στο προσκήνιο η διμερής συνεργασία στο μεταναστευτικό
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης συζήτησε με τον Λίβυο ομόλογό του για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων στους τομείς της οικονομίας, της ενέργειας, των μεταφορών και των κατασκευών
Γιώργος Γεραπετρίτης - Υπουργός Εξωτερικών Λιβύης 20
Νίκος Δένδιας: «Δείτε μια φωτογραφία του Πίρι Ρέις και θα καταλάβετε γιατί δεν συζητήθηκε στο ΚΥΣΕΑ»
«Η άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων εντάσσεται στον κύκλο των αιφνιδιαστικών ασκήσεων που διεξάγονται κάθε χρόνο, δεν έχουν σχέση με το Πίρι Ρέις, που δεν απασχόλησε το ΚΥΣΕΑ» σημείωσε
Ο Νίκος Δένδιας
7
Ανδρέας Λοβέρδος για την ένταξή του στη ΝΔ: Επιλογή μου να στηρίξω τη σταθερότητα – Οι πολίτες δεν βλέπουν τον Νίκο Ανδρουλάκη ως εναλλακτική
«Δεν φοβάμαι τίποτα. Ο πολιτικός είναι για να σκέφτεται και να δρα, όχι να φοβάται. Με τον κ. Μητσοτάκη, είχαμε συμφωνήσει πως οι ανακοινώσεις θα γίνουν είτε λίγο πριν, είτε λίγο μετά τη ΔΕΘ», επεσήμανε.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος
104
Τέσσερις μήνες αναμονής στον ΣΥΡΙΖΑ για το νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα: Οι σύμμαχοι και οι αντίπαλοι
Ο πρώτος που το έκανε ήταν ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος είπε ότι δεν θα πρέπει να γίνει άλλη διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ, χρεώνοντας με τον τρόπο του στον Αλέξη Τσίπρα μία νέα εσωκομματική κρίση
Ο Αλέξης Τσίπρας 2