Πολιτική

Μητσοτάκης: Θα επαναφέρω το κατώτατο όριο εισαγωγής σε ΑΕΙ – ΤΕΙ

Ενώ όλοι ασχολούνταν «με αυτόν τον ασυνάρτητο ανασχηματισμό» ο Κυριάκος Μητσοτάκης… διάβαζε. Διάβασε ιστορίες επιτυχόντων στις πανελλαδικές. Και με post στη σελίδα του στο Facebook δεσμεύτηκε ότι θα επαναφέρει το κατώτατο όριο εισαγωγής σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε το post του αναφερόμενος στις ιστορίες επιτυχόντων στις πανελλαδικές. Στον 17χρονο Στάθη από το Βόλο, στην 38χρονη Αλεξάνδρα Τζάτσου που μπήκε στην Ιατρική και στον 84χρονο Δημήτρη Μουδατσάκη που έκανε πραγματικότητα το όνειρο να σπουδάσει.

«Διάβασα τις ιστορίες τους χθες, ενώ όλοι ασχολούνταν με αυτόν τον ασυνάρτητο -κατά κυριολεξία- ανασχηματισμό. Και με γέμισαν αισιοδοξία» έγραψε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Και έκρινε ότι οι ιστορίες τους «πρέπει να γίνουν και αφορμή προβληματισμού».

«Η εισαγωγή σε εκπαιδευτικά ιδρύματα με πολύ χαμηλή βαθμολογία υπονομεύει την έννοια της ανώτατης εκπαίδευσης», έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Γι’ αυτό και υποσχέθηκε ότι όταν η Νέα Δημοκρατία γίνει κυβέρνηση θα επαναφέρει τον κατώτατο όριο εισαγωγής στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. «Η ρύθμιση αυτή πρέπει να επανέλθει. Και θα επανέλθει από την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας», πρόσθεσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε κι ένα μήνυμα για εκείνους που δεν κατάφεραν να περάσουν σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ. Έβαλε μάλιστα το ρήμα απέτυχαν σε εισαγωγικά γιατί «η ζωή, όσο μεγαλώνεις, σε κάνει να συνειδητοποιείς ότι είναι γεμάτη από “εξετάσεις”. Δηλαδή ευκαιρίες που σου προσφέρονται να τις αξιοποιήσεις».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεωργιάδης σε Ακρίτα: Προετοιμαστείτε να έρθετε στο δικαστήριο για τις ανυπόστατες κατηγορίες που εκστομίζετε
«Η ανάρτηση σας θα μείνει στην νεότερη ελληνική Ιστορία ως μνημείο κυνισμού, αυταρχισμού και κυβερνητικής αυθαιρεσίας», απαντησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Άδωνις Γεωργιάδης και Έλενα Ακρίτα 5
Ποινικές κι αστικές συνέπειες για τους δράστες επιθέσεων στα Πανεπιστήμια - Κυρώσεις και στα Ιδρύματα που δεν συμμορφώνονται με τον νόμο
Μέσα στις επόμενες ημέρες οι προτάσεις του υπουργείου Παιδείας για την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια. «Οδηγός» τα μέτρα που εφαρμόστηκαν στα γήπεδα
Κυριάκος Μητσοτάκης 13
Μαρινάκης για την έκθεση για την Ελευθερία του Τύπου: Διασπορά fake news από τον ΣΥΡΙΖΑ
«Η Task Force για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων είναι ολοκληρωμένος θεσμός με μηχανισμό πολιτικής διαβούλευσης, συμμετοχή επαγγελματικών ενώσεων, αστυνομίας, δικαστικών λειτουργών και δημοσιογράφων»
Ο Παύλος Μαρινάκης