Πολιτική

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για Αγίους Αναργύρους: Συμφωνώ με τον όρο «γυναικοκτονία» όμως θέλει συζήτηση

«Αυτό το περιστατικό είναι ένα από τα πιο συγκλονιστικά», ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, για τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους. Μιλώντας αυτή τη φορά στον ΑΝΤ1 πρόσθεσε πως «μετά τον covid υπάρχει έξαρση τέτοιων περιστατικών».

Στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 για την εν ψυχρώ γυναικοκτονία της 28χρονης μπροστά από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων, από το οποίο μόλις είχε βγει και ενώ μιλούσε με το 100, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αρχικά είπε:

«Αυτό το περιστατικό είναι ένα από τα πιο συγκλονιστικά, γιατί έχει φύγει με ένα οδυνηρό τρόπο, με βίαιο τρόπο μια νέα κοπέλα 28 ετών και θρηνούμε όλοι γι’ αυτό».

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε πως, «προέχει να διερευνήσουμε πώς έγινε το περιστατικό. Όταν πηγαίνει στην αστυνομία ένα τέτοιο περιστατικό υπάρχουν πολύ συγκεκριμένα πρωτόκολλα τα οποία ακολουθεί ένας αστυνομικός για να διαχειριστεί το περιστατικό, για τα οποία είναι εκπαιδευμένοι οι αστυνομικοί. Άρα λοιπόν θα πρέπει να εξεταστεί κατά πόσο εφαρμόστηκαν όλα αυτά».

Εξήγησε ξανά πως, «αυτό που προέχει είναι να διερευνηθεί πλήρως το περιστατικό, κάτω από ποιες συνθήκες διεξήχθη, πώς έχασε τη ζωή της η κοπέλα. Θα κάνουμε έρευνα σε βάθος ούτως ώστε η οποιαδήποτε ευθύνη να αποδοθεί ή οποιοδήποτε αμέλεια, αδράνεια, παράλειψη να θεραπευτεί και να τιμωρηθεί και από την άλλη, να διαβεβαιώσουμε τους πολίτες ότι γίνεται μία πολύ μεγάλη προσπάθεια».

Πρόσθεσε πως μετά τον covid υπάρχει έξαρση τέτοιων περιστατικών και πως πρόκειται για ένα κοινωνικό ζήτημα το οποίο πρέπει να συζητήσουμε σε ένα άλλο επίπεδο, σαν κοινωνία. «Από την άλλη πλευρά όμως, επειδή ο τελευταίος αποδέκτης αυτής της υπόθεσης είναι η αστυνομία, η αστυνομία οφείλει, παλεύει, κάνει μια προσπάθεια μεγάλη να διαχειρίζεται τα περιστατικά κατά τον καλύτερο τρόπο», ανέφερε.

Ο υπουργός εξήγησε σχετικά με την ένταξη του όρου γυναικοκτονία στον Ποινικό Κώδικα πως:

«Συμφωνώ με τον όρο γυναικοκτονία, ως προς την ποινική μεταχείριση όμως θέλει μια συζήτηση. Θα πρέπει ποινικολόγοι μαζί με το Υπουργείο Δικαιοσύνης να “καθίσουν κάτω”, να δούμε αν πραγματικά απαιτείται να υπάρξει αυτή η μεταβολή».

Έκλεισε λέγοντας πως και ο πρωθυπουργός συμφωνεί με τον όρο γυναικοκτονία, το νομικό μέρος όμως, θέλει μια σοβαρή, ουσιώδη και ψύχραιμη συζήτηση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Κυρανάκης για τη δίκη των Τεμπών: «Υπήρξε προσπάθεια να δυναμιτιστεί η διαδικασία»
Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών επιτέθηκε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου για τη στάση της και παρουσίασε το κυβερνητικό σχέδιο για τον σιδηρόδρομο, με αιχμή «νέα τρένα, νέα υποδομή, νέους σταθμούς»
Δίκη για τα Τέμπη
Μαρινάκης κατά Ανδρουλάκη για τη φορολόγηση των τραπεζών: Πρόταση στη λογική των «εύκολων λύσεων»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέρριψε την πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση επιλέγει στοχευμένες παρεμβάσεις, χωρίς να διακινδυνεύεται η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος
Παύλος Μαρινάκης
Πάλμας μετά τη συνάντηση με Δένδια: Έτοιμες Ελλάδα και Κύπρος για ανθρωπιστικές αποστολές και ειρηνευτικές πρωτοβουλίες
Ο Κύπριος υπουργός Άμυνας ευχαρίστησε την Αθήνα για την άμεση αποστολή των φρεγατών «Κίμων» και «Ψαρά» και των F-16, ενώ οι δύο πλευρές συζήτησαν την κατάσταση σε Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή
Βασίλης Πάλμας και Νίκος Δένδιας