Πολιτική

Μονιμοποίηση των συμβασιούχων του Δ.Αθηναίων ζητεί η Α.Παπαρήγα

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό, με αφορμή τις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων του Δήμου Αθηανίων, που εδώ και τέσσερις εβδομάδες βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, κατέθεσε προς τον Πρωθυπουργό, η γ.γ. του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η κ. Παπαρήγα κάνει λόγο για ελλείψεις στις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων και των περιφερειών που προσλαμβάνουν, όπως επισημαίνει, εκρηκτικές και επικίνδυνες για το λαό διαστάσεις.

Κατηγορεί παράλληλα τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι δημιούργησαν και συντήρησαν επί σειρά ετών το αντεργατικό καθεστώς των συμβασιούχων «προκειμένου να είναι όμηροι τους καθώς και των εκάστοτε δημοτικών αρχών που ελέγχουν τα δύο κόμματα».

«Αυτή την περίοδο με πρόσχημα τα χρέη και το δημοσιονομικό έλλειμμα οι απολύσεις των συμβασιούχων είναι ενταγμένες στο σχέδιο συρρίκνωσης του εναπομείναντος δημόσιου τομέα για τη δημιουργία νέων πεδίων κερδοφορίας των μονοπωλίων σε βάρος του λαού και των εργαζομένων στους δήμους», σημειώνει η κ. Παπαρήγα.

Ζητεί τέλος από τον κ. Παπανδρέου να προχωρήσει στη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις και με πλήρη ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα, καθώς και να διασφαλίσει τη στελέχωση των υπηρεσιών των δήμων με προσωπικό που θα έχει πλήρες ωράριο, μισθούς και ασφάλιση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ κατά Πιερρακάκη: «Απύθμενο θράσος, κρατήσαμε τη χώρα στο ευρώ» – «Θα ήταν υπουργός της δραχμής»
Σφοδρή απάντηση στη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών - «Δεν δεχόμαστε υποδείξεις από πολιτικούς που περιφέρουν τις φιλοδοξίες τους από το ένα κόμμα στο άλλο»
Κυριάκος Πιερρακάκης 6
Γιάννης Λοβέρδος: «Ανυπόστατα» τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα – «Η Ελλάδα δεν απειλείται από κανέναν»
Ο υφυπουργός Εξωτερικών για τις νέες κινήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και τις αντιδράσεις για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) - «Αδιανόητο» να επιχειρήσει η Αγκυρα να εμποδίσει την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου
Γιάννης Λοβέρδος 5
Η ΕΛ.Α.Σ. ανοίγει στεγαστικό μέτωπο με την κυβέρνηση για την «μαύρη τρύπα» των 14.000 σπιτιών
Μόλις 9.000 Βεβαιώσεις Επιλεξιμότητας λίγο πριν κλείσει η πλατφόρμα - Για «χάσμα» ανάμεσα στις εξαγγελίες και στο πραγματικό αποτέλεσμα μιλά η αντιπολίτευση, ζητώντας παράταση και πλήρη δημοσιοποίηση των στοιχείων
Ακίνητα
Η Τουρκία προκαλεί ξανά: Επαναφέρει τα περί «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο με αφορμή τα ελληνικά πάρκα ΑΠΕ
Η Αγκυρα υποστηρίζει ότι οι αποφάσεις της Αθήνας δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα για την ίδια - Η αναφορά Κετσελί σε «γεωγραφικούς σχηματισμούς» των οποίων η κυριαρχία, κατά την γείτονα, δεν έχει μεταβιβαστεί στη χώρα μας
Αιγαίο 90