Πολιτική

Μοσκοβισί για Eurogroup: Όλοι οι υπουργοί εκτίμησαν την παρουσίαση του Ευκλείδη

Με θετικά σχόλια και ικανοποίηση έγινε δεκτό το «λεπτομερές» σχέδιο στρατηγικής για την ανάπτυξη της Ελλάδας, που παρουσίασε σήμερα ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σύμφωνα με όσα δήλωσε, από τη Σόφια, ο επίτροπος Οικονομίας, Πιέρ Μοσκοβισί, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών του Eurogroup.

Ο κ. Μοσκοβισί ανέφερε ότι το «ολιστικό αναπτυξιακό σχέδιο» που παρουσίασε ο Έλληνας υπουργός καλύπτει όλους τους βασικούς τομείς και τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να συνεχιστούν μετά τη λήξη του προγράμματος τον Αύγουστο. Όπως σημείωσε, στόχος αυτής της στρατηγικής είναι η τόνωση της παραγωγικότητας, η βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος και η προσέλκυση επενδύσεων. «Είχαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση και όλοι οι υπουργοί εκτίμησαν την παρουσίαση του Ευκλείδη» τόνισε.

«Είμαστε στην τελική ευθεία» για την έξοδο από το ελληνικό πρόγραμμα, πρόσθεσε ο Γάλλος Επίτροπος, επισημαίνοντας ότι «έχουμε διανύσει το 90% του δρόμου» και οι προσπάθειες δεν πρέπει να χαλαρώσουν μέχρι την ολοκλήρωσή του. Σε ό,τι αφορά την τέταρτη και τελευταία αξιολόγηση, ο κ. Μοσκοβισί ανακοίνωσε την επόμενη αποστολή των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα στις 14 Μαϊου, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement). «Πρέπει να εντατικοποιήσουμε και να επισπεύσουμε τις προσπάθειες. Προχωράμε, αλλά χρειάζεται ακόμα κάποια δουλειά» υπογράμισε. Για το πλαίσιο της επιτήρησης της ελληνικής οικονομίας, μετά το πρόγραμμα, ο επίτροπος ανέφερε ότι πρέπει να αποφασιστεί ένα συγκεκριμένο πλαίσιο που θα εμπνέει εμπιστοσύνη στις αγορές. Τόνισε ότι σε καμία περίπτωση ο μηχανισμός της μεταμνημονιακής εποπτείας δεν θα μοιάζει με νέο πρόγραμμα.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα του χρέους, ο κ. Μοσκοβισί σημείωσε ότι πρέπει να συμφωνηθεί σε ένα «ισχυρό πακέτο» για την ελάφρυνσή του, ωστόσο χρειάζεται ακόμα περισσότερη προετοιμασία.

Ο επίτροπος Οικονομίας επανέλαβε ότι στόχος είναι οι συνολικές αποφάσεις να ληφθούν στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου, στο Λουξεμβούργο. «Στις 20 Αυγούστου, το ελληνικό πρόγραμμα τελειώνει και παράλληλα θα σηματοδοτήσει το τέλος της χρηματοοικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα» τόνισε. «Γυρίζει σελίδα όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρωζώνη» συμπλήρωσε ο κ. Μοσκοβισί και κατέληξε: «Μαζί καταφέραμε να χτίσουμε ένα success story για την Ελλάδα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση να εγκαταλείψει την αδράνεια και να αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό κράτος
«Η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να εγκαταλείψει την αδράνεια. Η λύση των δύο κρατών στο πλαίσιο των σχετικών αποφάσεων του ΟΗΕ, είναι η μόνη δίκαιη και βιώσιμη επιλογή για την ειρηνική συνύπαρξη και ασφάλεια»
διαδηλώσεις
Γιώργος Φλωρίδης: Δεν έχει υποβληθεί αίτημα εκταφής – Εδώ και 2,5 χρόνια δεν έχει τεθεί ζήτημα ταυτοποίησης σορού θύματος των Τεμπών
«Εάν ο εισαγγελέας κρίνει ότι δεν υπάρχει αίτημα, δεν μπορεί να αποφανθεί, γιατί δεν έχει αίτημα. Αν υποβληθεί, όπως λέει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, θα απαντηθεί άμεσα»
Ο Γιώργος Φλωρίδης 31