Πολιτική

Μπάιντεν σε Παυλόπουλο: Θέλουμε να βγει η Ελλάδα από την κρίση

Την πολύπλευρη στήριξη του προέδρου Ομπάμα και του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, προς την Ελλάδα, σ’ αυτήν την εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για τον τόπο μας και τον λαό, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη συνάντησή του με τον Τζο Μπάιντεν στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παυλόπουλος τον ευχαρίστησε για τις πρόσφατες δηλώσεις του ως προς την ανάγκη να καταστεί βιώσιμο το δημόσιο χρέος, της Ελλάδας και υπενθύμισε ότι τόσο ο Πρόεδρος Ομπάμα όσο και ο κ. Μπάιντεν υπήρξαν υπέρμαχοι της αρμονικής και δημιουργικής συμπόρευσης ΗΠΑ και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Εύχομαι αυτή η πολιτική των ΗΠΑ να έχει συνέχεια και συνέπεια. Διότι είναι πλέον κοινός τόπος το ότι για να φέρουν σε πέρας και τον δικό τους πλανητικό ρόλο, οι ΗΠΑ έχουν ανάγκη την συμπόρευση με μίαν ισχυρή, θεσμικώς και οικονομικώς, Ευρωπαϊκή Ένωση, με τη δική της πολύτιμη συνεισφορά στην κοινή υπόθεση της ειρήνης, της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και του πολιτισμού εν γένει» κατέληξε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπάιντεν υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ έχουν πίστη στους Έλληνες, με τους οποίους μοιράζονται κοινές αξίες, και υπογράμμισε ότι η επιτυχία της Ελλάδας ενδιαφέρει άμεσα τις ΗΠΑ.

Όπως σημείωσε, αυτό που επιθυμούμε είναι να βγει από την κρίση η Ελλάδα, να αναπτυχθεί και να αναλάβει και πάλι ηγετικό ρόλο σε αυτή την περιοχή του πλανήτη.

Όπως ανέφερε, τα ίδια αισθήματα συμμερίζεται και ο νέος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς, και κάλεσε την ελληνική πλευρά να δώσει λίγο ακόμη χρόνο στη νέα αμερικανική κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι η στάση των ΗΠΑ δεν έχει αλλάξει.

Επίσης, ο κ. Μπάιντεν μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για τους Ελληνοαμερικανούς, αλλά και για τη στήριξη που παρείχε η κυβέρνηση Ομπάμα στην μετάβαση της ελληνικής οικονομίας, υπενθυμίζοντας ότι συμπληρώνονται 70 χρόνια από το Σχέδιο Μάρσαλ και οι Αμερικανοί πολίτες εξακολουθούν να τρέφουν τα ίδια αισθήματα προς τους Έλληνες.

«Έχουμε πίστη στους πολίτες αυτής της σπουδαίας Δημοκρατίας. Πιστεύουμε ειλικρινά στους Έλληνες και σας ευχαριστώ θερμά που ένας Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε έναν πρώην αντιπρόεδρο» δήλωσε ο κ. Μπάιντεν.

«Στην Ελλάδα έχουμε μια συνήθεια. Πάντοτε τιμούμε -και αυτό το κάνουμε και για τους δικούς μας ανθρώπους, αλλά και για τους ξένους ηγέτες- όλους αυτούς που άφησαν το θετικό αποτύπωμά τους στην Ιστορία και που έχουν ακόμα πολλά να προσφέρουν. Να το θυμάστε», απάντησε ο κ. Παυλόπουλος.

Αμέσως μετά τη συνάντησή τους, πραγματοποιήθηκε δεξίωση προς τιμήν του κ. Μπάιντεν στο προεδρικό μέγαρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ 21
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 26
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
328
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ελλάδα ασφαλώς αναγνωρίζει το διεθνές ποινικό δικαστήριο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσει τη χώρα να καταστραφεί
«Το tweet μου για την Eurovision ανέδειξε την αριστερή υποκρισία» είπε ο υπουργός Υγείας για τις αναρτήσεις του για τη Διεθνή Αμνηστία και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης
Ο Άδωνις Γεωργιαδης 21
Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης εναντίον Διεθνούς Αμνηστίας και Χάγης: «Αντιδυτικά και αριστεροκρατούμενα όργανα»
«Οι αποφάσεις που λαμβάνουν τα διεθνή δικαστήρια έρχονται σε σύγκρουση με τη βούληση των ευρωπαϊκών λαών και των κυβερνήσεων που εκλέγονται δημοκρατικά», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης 19