Δευτέρα, 20 Μαΐ
20oC Αθήνα

Μυρσίνη Ζορμπά για την εκτέλεση Κατσίφα: Το έμαθα στο δρόμο – Καμία σημαία δεν κατέβηκε

Μυρσίνη Ζορμπά για την εκτέλεση Κατσίφα: Το έμαθα στο δρόμο – Καμία σημαία δεν κατέβηκε
Φωτογραφία Eurokinissi

Τη δική της μαρτυρία με μια ανάρτησή της στη σελίδα της στο Facebook έδωσε η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά. Είχε βρεθεί στους Βουλιαράτες λίγες ώρες πριν το αιματηρό περιστατικό που οδήγησε στο θάνατο του 35χρονου Έλληνα Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Η Μυρσίνη Ζορμπά, μαζί με άλλους εκπροσώπους της ελληνικής και της αλβανικής κυβέρνησης, την πρέσβη της Ελλάδας στην Αλβανία, βουλευτές, δημάρχους και πλήθος κόσμου βρέθηκε την Κυριακή στους Βουλιαράτες για την τελετή στη μνήμη των πεσόντων στο αλβανικό μέτωπο.

Όπως λέει η υπουργός Πολιτισμού, όλα κύλησαν ομαλά και σε κλίμα συγκίνησης για εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους κατά του φασισμού. «Φύγαμε στις τρεις το μεσημέρι χωρίς να έχει υπάρξει καμία ανησυχία. Στο μεταξύ είχαμε πληροφορηθεί ότι κάποιος ομογενής με καλάσνικοφ είχε απειλήσει το πρωί να πυροβολήσει θεωρώντας ότι η συμφωνία των δυο κυβερνήσεων να αποκαταστήσουν τη μνήμη των νεκρών ήταν προδοσία. Καμία ελληνική σημαία δεν κατέβηκε, όλες ήταν υψωμένες.

Μετά τις 3μμ στο δρόμο της επιστροφής πληροφορηθήκαμε ότι ο ομογενής περικυκλώθηκε, η αστυνομία του ζήτησε να παραδοθεί, δεν παραδόθηκε και τον σκότωσαν. Ήταν ένα τραγικό συμβάν που κάνεις μας σήμερα όλο το πρωί, μέσα στην ατμόσφαιρα συγκίνησης που επικρατούσε, δεν μπορούσε να φανταστεί».

Η ανάρτηση της υπουργού Πολιτισμού

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις