Πολιτική

ΝΔ για Eurogroup: Το θέατρο Τσίπρα κοστίζει, καιρός να πέσει η αυλαία

Επίθεση στην κυβέρνηση για το αποτέλεσμα της μαραθώνιας συνεδρίασης του Eurogroup εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία. «Το θέατρο Τσίπρα κοστίζει πολύ στους Έλληνες. Καιρός να πέσει η αυλαία», τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί την κυβέρνηση πως καθυστέρησε να κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση, οδήγησε την οικονομία σε ύφεση και σε τέταρτη Μνημόνιο με «νέα, επώδυνα μέτρα λιτότητας, ανεβάζοντας το λογαριασμό στα 14,2 δισ. ευρώ».

«Ο κ. Τσίπρας, την προηγούμενη εβδομάδα, για να περάσει τα σκληρά μέτρα στους πολίτες και τους βουλευτές του, να πανηγυρίζει ότι εξασφάλισε μια πολύ καλή, οριστική λύση στο ζήτημα του χρέους. Δυστυχώς, χθες αποδείχτηκε ότι έλεγε, άλλη μια φορά, ψέματα», αναφέρεται στην ανακοίνωση, με τη ΝΔ να κατηγορεί τον πρωθυπουργό πως «με την ανικανότητά του, έχει μετατρέψει στο θέμα του χρέους το αυτονόητο, που είχε πετύχει η χώρα το 2012, σε ζητούμενο».

Όλη η ανακοίνωση της ΝΔ

«Η Κυβέρνηση, επί μήνες, καθυστέρησε να κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση. Έριξε ξανά την οικονομία σε ύφεση και φόρτωσε σε όλους τους Έλληνες το τέταρτο Μνημόνιο και νέα, επώδυνα μέτρα λιτότητας, ανεβάζοντας το λογαριασμό στα 14,2 δις ευρώ.

Έφτασε στο σημείο ο κ. Τσίπρας, την προηγούμενη εβδομάδα, για να περάσει τα σκληρά μέτρα στους πολίτες και τους βουλευτές του, να πανηγυρίζει ότι εξασφάλισε μια πολύ καλή, οριστική λύση στο ζήτημα του χρέους. Δυστυχώς, χθες αποδείχτηκε ότι έλεγε, άλλη μια φορά, ψέματα.

Με την ανικανότητά του, έχει μετατρέψει στο θέμα του χρέους το αυτονόητο, που είχε πετύχει η χώρα το 2012, σε ζητούμενο.

Χθες, είχαμε ακόμα ένα Eurogroup χωρίς συμφωνία. Ούτε για το χρέος. Ούτε για ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ε.Κ.Τ. 

Ούτε καν για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και την εκταμίευση κάποιας δόσης!

Τελικά, το μόνο χειροπιαστό αποτέλεσμα της δήθεν περήφανης διαπραγμάτευσης είναι η περικοπή συντάξεων, η μείωση του αφορολογήτου για όλους, η κατάργηση κοινωνικών επιδομάτων, η μεγάλη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Και πολλά χρόνια λιτότητας με εξοντωτικά πρωτογενή πλεονάσματα.

Το θέατρο Τσίπρα κοστίζει πολύ στους Έλληνες. Καιρός να πέσει η αυλαία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρία Συρεγγέλα για την παραίτησή της από γραμματέας της ΝΔ: Επέλεξα μια δύσκολη αλλά συνειδητή επιλογή, ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τον Κυριάκο Μητσοτάκη
«Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό μέσα από την καρδιά μου για την εμπιστοσύνη και την τιμή που μου έκανε, να γίνω η πρώτη γυναίκα Γραμματέας του κόμματος στα 50 χρόνια της ιστορίας του»
Η Μαρία Συρεγγέλα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Πλακιάς: Η πρόταση Καρυστιανού για προανακριτική δεν βρίσκει σύμφωνους όχι μόνο τις άλλες οικογένειες που είναι εκτός συλλόγου αλλά και αυτές που είναι εντός
Η πρόταση την οποία υιοθέτησαν κόμματα της αντιπολίτευσης και κατέθεσαν στη Βουλή αναφέρεται ως «πρόταση των συγγενών των θυμάτων»
Βαγόνια της μοιραίας αμαξοστοιχίας 22
Κυριάκος Μητσοτάκης από το νέο ΚΕΠΑ στο Γαλάτσι: Αυτονόητη η διεύρυνση της λίστας αναπηριών που είναι μη αναστρέψιμες
«Θεωρώ αδιανόητο να ζητούμε από τους συμπολίτες μας να επαναπιστοποιείται η αναπηρία τους όταν γνωρίζουμε ότι ποτέ δεν πρόκειται να αλλάξει η κατάστασή τους»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νίκη Κεραμέως στο ΚΕΠΑ Γαλατσίου 10