Σάββατο, 13 Ιουλ.
35oC Αθήνα

ΝΔ σε Γεροβασίλη: Μόνο ανελεύθερα καθεστώτα αποφασίζουν πόσοι θα είναι οι τηλεοπτικοί σταθμοί

ΝΔ σε Γεροβασίλη: Μόνο ανελεύθερα καθεστώτα αποφασίζουν πόσοι θα είναι οι τηλεοπτικοί σταθμοί

Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπολύει η ΝΔ μέσω του εκπροσώπου Τύπου, Γιώργου Κουμουτσάκου με αφορμή τις τηλεοπτικές άδειες. Ο κ. Κουμουτσάκος κάνει λόγο για προσπάθεια χειραγώγησης της ενημέρωσης και υποστηρίζει ότι η όλη διαδικασία είναι στον αέρα.

ΟΛΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

«Μόνον ανελεύθερα καθεστώτα χειραγώγησης και ελέγχου της ενημέρωσης αποφασίζουν και διατάζουν πόσοι ακριβώς θα είναι οι τηλεοπτικοί σταθμοί σε μια χώρα, ενώ η τεχνολογία δεν βάζει κανέναν τέτοιο περιορισμό. Ένα τέτοιο “γκρίζο” καθεστώς προσπαθεί να χτίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο στρατηγικός του στόχος είναι διπλός: Ολιγοπώλιο καναλιών και μονοπώλιο στην ενημέρωση των πολιτών.

Η Νέα Δημοκρατία ενδιαφέρεται μόνο για ένα. Για την προστασία της Δημοκρατίας και την αχειραγώγητη ενημέρωση των Ελλήνων. Τίποτε άλλο.

Επαναλαμβάνουμε την ξεκάθαρη θέση μας:

1ον. Η όλη διαδικασία της δημοπρασίας είναι ξεκρέμαστη. Είναι στον αέρα. Διότι το ΣτΕ δεν έχει αποφανθεί ακόμη για τη συνταγματικότητα του “νόμου Παππά”. Εάν το ΣτΕ κρίνει το νόμο αντισυνταγματικό, ο διαγωνισμός θα καταπέσει και όλα ξεκινούν από το σημείο μηδέν.

2ον. Σε κάθε περίπτωση, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα καταργήσει το “νόμο Παππά” αποκαθιστώντας το ρόλο του Ε.Σ.Ρ., όπως, άλλωστε, επιβάλλει το Σύνταγμα. Και θα ανοίξει τη δανειοδότηση καναλιών στην ελεύθερη αγορά, γιατί ο περιορισμός των αδειών σε 4 είναι βαθιά αντιδημοκρατική αυθαιρεσία. Θα προκηρυχθεί νέα διαδικασία αδειοδότησης για πρόσθετες άδειες, χωρίς περιορισμούς, με τρεις βασικές προϋποθέσεις:

Ø Απόλυτη διαφάνεια στην προέλευση των χρημάτων

Ø Αυστηρά ποιοτικά κριτήρια

Ø Ενιαίο τίμημα άδειας

Το σημερινό ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, πράγματι προβληματικό σε πολλά σημεία του, δεν θεραπεύεται με τις γκεμπελικές μεθόδους της Κυβέρνησης. Αλλάζει μόνον με απόλυτο σεβασμό του Συντάγματος, της ελεύθερης ενημέρωσης και της ελεύθερης αγοράς».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε