Πολιτική

Νέα έρευνα για τις καταγγελίες Κοντονή για το αδίκημα της δωροδοκίας

Ερευνώνται ξανά από τη Δικαιοσύνη, οι καταγγελίες, του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, σχετικά, με την μετατροπή του αδικήματος της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα, με βάση τον νέο Ποινικό Κώδικα , που ψηφίστηκε επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Η Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας αποφάσισε να ανασύρει από το αρχείο, τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί με αφορμή τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή για το ζήτημα της δωροδοκίας.

Στο πλαίσιο της έρευνας αναμένεται να εξεταστεί τις επόμενες ημέρες ως μάρτυρας ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, καταθέτοντας για την υπόθεση αυτή.

Υπενθυμίζεται ότι η δικαιοσύνη είχε παρέμβει με βάση τις δηλώσεις του Στ.Κοντονή και είχε διαταχθεί ποινική προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί η βασιμότητα των σοβαρών καταγγελιών που είχαν δει το φως της δημοσιότητας. Η δικογραφία η οποία είχε σχηματιστεί στην εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών τέθηκε στο αρχείο με την έγκριση του εισαγγελέα εφετών.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους της έρευνας ο Στ. Κοντονής δεν είχε κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας. Ωστόσο με βάση νεώτερες δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης η υπόθεση επανέρχεται στο δικαστικό προσκήνιο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης στην Στοκχόλμη για αλλαγή χρόνου: Οι αναρτήσεις τους
Μια σειρά από μοναδικές φωτογραφίες μοιράστηκαν και οι δύο στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Instagram καθώς και μια selfie, στην οποία ποζάρουν αγκαλιά στο χιονισμένο τοπίο της σουηδικής πρωτεύουσας
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης 5
Νίκος Ανδρουλάκης: «Για τη χώρα μας, το 2026, είναι η χρονιά που τελειώνουν οι αυταπάτες»
«Ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη ένα ριζικά διαφορετικό υπόδειγμα διακυβέρνησης, που στηρίζεται στο ήθος, την αξιοκρατία και τον έμπρακτο σεβασμό, για να ξαναχτίσουμε γέφυρες εμπιστοσύνης» λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης
Νίκος Ανδρουλάκης
Ανδρουλάκης, Φάμελλος και Κουτσούμπας άκουσαν τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα – Τα μηνύματά τους για το 2026
Στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ άκουσε τα κάλαντα ο Ανδρουλάκης, στον Περισσό απόλαυσε τα κάλαντα από την χορωδία της ΚΝΕ ο Κουτσούμπας και στην Θεσσαλονίκη στα γραφεία τους ΣΥΡΙΖΑ στη Θέρμη βρέθηκε ο Φάμελλος
Kάλαντα της Πρωτοχρονιάς στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, από την αδελφότητα Κεφαλληνίων και Ιθακησίων Πειραιά