Πολιτική

Νίκος Δένδιας για Βαρώσια: Ο Ζοζέπ Μπορέλ ανακοινώνει τη λίστα κυρώσεων για την Τουρκία

Ο Νίκος Δένδιας δήλωσε για τα Βαρώσια ότι ο Ζοζέπ Μπορέλ θα δώσει στη δημοσιότητα τον κατάλογο επιλογών για την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία. Πρόκειται για το «option’s paper», το οποίο θα παρουσιάσει ο Μπορέλ στο συμβούλιο των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ στις Βρυξέλλες.

Όπως ανέφερε ο Νίκος Δένδιας από τις Βρυξέλλες όπου θα λάβει μέρος στο Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, στις συζητήσεις θα παρουσιαστεί το «options’ paper» του Ύπατου Εκπροσώπου, Ζοζέπ Μπορέλ, «σχετικά με τις επιλογές μας για την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία εξαιτίας της παραβατικότητάς της στα Βαρώσια».

Ειδικότερα, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών σημείωσε: «Στο Συμβούλιο έχουμε να συζητήσουμε σήμερα το «option’s paper», το οποίο θα παρουσιάσει ο κύριος Μπορέλ σχετικά με τις επιλογές μας για την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία εξαιτίας της παραβατικότητάς της στα Βαρώσια. Δηλαδή, εξαιτίας του γεγονότος ότι αγνοεί (σ.σ. η Άγκυρα) το διεθνές δίκαιο και το πλαίσιο που θέτουν οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Επίσης, έχουμε να συζητήσουμε το θέμα της Λευκορωσίας, δηλαδή το πώς αυταρχικά καθεστώτα στην περιφέρεια της Ένωσης αξιοποιούν το μεταναστευτικό για να ασκήσουν πίεση στην ΕΕ αγνοώντας το κράτος δικαίου».

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης κατά Ανδρουλάκη: Να αποσύρει τη δήλωση «βεντέτα σημαίνει έγκλημα τιμής»
«Μπροστά στην πρωτοφανή οκταήμερη σιωπή του φιλελεύθερου Πρωθυπουργού για τα αιματηρά γεγονότα στα Βορίζια, ο κ. Μαρινάκης κατέφυγε στα ψέματα και τους γκεμπελισμούς», απαντά το ΠΑΣΟΚ
Παύλος Μαρινάκης
Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Η συνεργασία της Νέας Αριστεράς με τον ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα Τσίπρα δεν μπορεί να ανατρέψει την ηγεμονία της Δεξιάς
«Μπορεί ένα τέτοιο κοινό ψηφοδέλτιο να διαμορφώσει τους όρους για τη δημιουργία μίας νέας πλειοψηφίας; Μακάρι να ήταν εύκολο, ωραία θα ήταν»
Γαβριήλ Σακελλαρίδης
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανάρτηση στο TikTok για τις φοροελαφρύνσεις στη ΔΕΘ για τους νέους – «Για να δούμε τι απάντησαν»
Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι τα μέτρα εγκρίθηκαν ήδη από τη Βουλή στις 7 Νοεμβρίου και στάθηκε ιδιαίτερα στον μηδενισμό φόρου για νέους εργαζόμενους
Κυριάκος Μητσοτάκης
11