Πολιτική

Νίκος Δένδιας για Βαρώσια: Ο Ζοζέπ Μπορέλ ανακοινώνει τη λίστα κυρώσεων για την Τουρκία

Ο Νίκος Δένδιας δήλωσε για τα Βαρώσια ότι ο Ζοζέπ Μπορέλ θα δώσει στη δημοσιότητα τον κατάλογο επιλογών για την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία. Πρόκειται για το «option’s paper», το οποίο θα παρουσιάσει ο Μπορέλ στο συμβούλιο των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ στις Βρυξέλλες.

Όπως ανέφερε ο Νίκος Δένδιας από τις Βρυξέλλες όπου θα λάβει μέρος στο Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, στις συζητήσεις θα παρουσιαστεί το «options’ paper» του Ύπατου Εκπροσώπου, Ζοζέπ Μπορέλ, «σχετικά με τις επιλογές μας για την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία εξαιτίας της παραβατικότητάς της στα Βαρώσια».

Ειδικότερα, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών σημείωσε: «Στο Συμβούλιο έχουμε να συζητήσουμε σήμερα το «option’s paper», το οποίο θα παρουσιάσει ο κύριος Μπορέλ σχετικά με τις επιλογές μας για την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία εξαιτίας της παραβατικότητάς της στα Βαρώσια. Δηλαδή, εξαιτίας του γεγονότος ότι αγνοεί (σ.σ. η Άγκυρα) το διεθνές δίκαιο και το πλαίσιο που θέτουν οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Επίσης, έχουμε να συζητήσουμε το θέμα της Λευκορωσίας, δηλαδή το πώς αυταρχικά καθεστώτα στην περιφέρεια της Ένωσης αξιοποιούν το μεταναστευτικό για να ασκήσουν πίεση στην ΕΕ αγνοώντας το κράτος δικαίου».

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χάρης Δούκας στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ: Δεν θα πρέπει να συγκυβερνήσουμε με τη ΝΔ σε κανένα σενάριο μετά τις εκλογές
«Πρέπει να γίνουμε δύναμη αλλαγής, να πείσουμε με σοβαρότητα και τεκμηρίωση με τη γλώσσα της ανασυγκρότησης, ένα μεγάλο "ναι" σε μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος»
Δεύτερη ημέρα εργασιών του 4ου τακτικού Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, στον χώρο του κλειστού γυμναστηρίου του taekwondo στο Παλαιό Φάληρο. Σάββατο 28 Μαρτίου 2026  (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ