Πολιτική

Ντάισελμπλουμ: “Με το δημοψήφισμα έκλεισαν μόνοι τους την πόρτα”

Το... "μπαλάκι" στην ελληνική κυβέρνηση πετά ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων και το δημοψήφισμα, χαρακτηρίζοντας αναξιόπιστη την ελληνική κυβέρνηση και τονίζοντας με νόημα ότι το πρόγραμμα λήγει την Τρίτη το βράδυ.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ “δείχνει τα δόντια του”.

Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της συγκεκριμένης είδησης, που προκύπτει από τα λεγόμενα του επικεφαλής του Eurogroup κατά την συνέντευξη τύπου.

Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών καταλόγισε ευθύνες στην ελληνική κυβέρνηση για την “λυπηρή” όπως χαρακτηριστικά είπε εξέλιξη των διαπραγματεύσεων, ενώ παρέπεμψε στην Αθήνα όταν ρωτήθηκε ποιο θα είναι το ερώτημα του δημοψηφίσματος εάν δεν επέλθει συμφωνία μέχρι τις 30 Ιουνίου (οπότε και λήγει η προθεσμία για την πληρωμή των δόσεων στο ΔΝΤ).

Καταρχάς να σημειώσουμε πως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ελληνικό αίτημα για παράταση του προγράμματος προκειμένου να διεξαχθεί το δημοψήφισμα απορρίφθηκε.

Από εκεί και πέρα, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ τόνισε πως το Eurogroup θα συνεδριάσει εκ νέου προκειμένου να πάρει αποφάσεις χωρίς την Ελλάδα!

Η δεύτερη συνάντηση που έπεται

“Το ανακοινωθέν που εδκώσαμε είναι χωρίς την σύμφωνη γνώμη του έλληνα υπουργού Οικονομικών” είπε ακόμη ο κ. Ντάισεμπλουμ.

Πρόσθεσε ότι αμέσως μετά την συνέντευξη Τύπου θα ακολουθήσει μαι δεύτερη συνάντηση για τις επιπτώσεις από την ανακοίνωση, ενώ είπε ότι η ελληνική πλευρά αποχώρησε από τις συζητήσεις χθες το βράδυ και πρόσθεσε ότι εξεπλάγην δυσάρεστα όταν άκουσε την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για δημοψήφισμα.

Τόνισε δε, ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία για την αξιοπιστία της υπόσχεσης της ελληνικής κυβέρνησης για εφαρμογή του προγράμματος μετά από ένα “ΝΑΙ” στο δημοψήφισμα, παρά το γεγονός ότι ο Έλληνας υπουργός είπε πως το “ΝΑΙ” θα σημαίνει ότι θα εφαρμόσουν άμεσα το πρόγραμμα.

Χαρακτήρισε, τέλος, άδικο το δημοψήφισμα για τον ελληνικό λαό και υπογράμμισε πολλές φορές ότι οι θεσμοί έδειξαν ευελιξία.

Μάλιστα τόνισε πως οι Θεσμοί έδειξαν την μεγαλύτερη δυνατή ευελιξία που θα μπορούσαν, στην τελευταία τους πρόταση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η ατζέντα του ραντεβού Μητσοτάκη και Ερντογάν στην Άγκυρα στις 11 Φεβρουαρίου – Υφαλοκρηπίδα, ΑΟΖ, Ιράν και Ουκρανία
Στο παρά πέντε της συνάντησης κορυφής, η Άγκυρα έσπευσε να επαναφέρει στο προσκήνιο τις αναθεωρητικές «κορώνες» της για το Αιγαίο σε σχέση με το δικαίωμα της Αθήνας για επέκταση στα δώδεκα μίλια
Από τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 23 Σεπτεμβρίου 2024 12
Κυριάκος Μητσοτάκης: Μέσα στον Μάρτιο η τελική εισήγηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση – Μηδενική ανοχή στα κυκλώματα των διακινητών
Στη Συνταγματική Αναθεώρηση και στην τραγωδία στη Χίο αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην κυριακάτικη...
Κυριάκος Μητσοτάκης 73
Ο Στέφανος Κασσελάκης προτείνει την αλλαγή ονόματος του Κινήματος Δημοκρατίας σε Δημοκράτες – Προοδευτικό Κέντρο
«Ήρθε η ώρα για ένα άλμα που θα μετατρέψει την πρωτοβουλία που ξεκίνησε από το Γκάζι σε μια νέα δημοκρατική παράταξη, αντάξια των ευρωπαϊκών προτύπων» τονίζει ο Στέφανος Κασσελάκης
Στέφανος Κασσελάκης
31