Πολιτική

Ντράγκι: Η κυβέρνηση Παπανδρέου κορόιδεψε την τρόικα

 ''Οι Ελληνικές αρχές παραπλανούσαν την τρόικα με διαβεβαιώσεις πως η ελληνική οικονομία ήταν πολύ πιο ισχυρή από ότι ήταν στην πραγματικότητα'' δήλωσε ο διοικητής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

 Ξεμπρόστιασε την κυβέρνηση Παπανδρέου ο ισχυρός άνδρας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μ. Ντράγκι λέγοντας πως ”οι αποφάσεις για το πρώτο Μνημόνιο βασίστηκαν σε στοιχεία που ήταν εσφαλμένα και παραπλανητικά”.

η Ελλάδα συνεχίζει το πρόγραμμα προσαρμογής και πρέπει να της αναγνωριστεί ότι έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο
O Ντράγκι παραδέχεται ουσιαστικά πως ήταν λάθος το Μνημόνιο

Με τη δήλωση αυτή βέβαια ο Ντράγκι παραδέχεται ουσιαστικά πως ήταν λάθος το Μνημόνιο, αλλά ρίχνει τις ευθύνες στην κυβέρνηση Παπανδρέου.

Ωστόσο ο Ντράγκι στη συνέχεια αναγνώρισε πως ”η Ελλάδα συνεχίζει το πρόγραμμα προσαρμογής και πρέπει να της αναγνωριστεί ότι έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο”.

Διαβάστε επίσης: Μέσω… διαθεσιμότητας θα πάρουμε τα πρώτα 4 δισ. ευρώ της «τσεκουρεμένης» δόσης – Eurogroup: Εμείς κάναμε ό,τι είχε συμφωνηθεί, σειρά σας τώρα!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αλεξάνδρα Σδούκου: «Δεν παίζουμε με τα εθνικά θέματα» – Η ΝΔ καλεί το ΠΑΣΟΚ να πάρει θέση για τις δηλώσεις Απατζίδη περί τουρκολιβυκού μνημονίου
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ καλεί την αξιωματική αντιπολίτευση να ξεκαθαρίσει αν η θέση της κας Απατζίδη αποτελεί επίσημη γραμμή του κόμματος
ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 3
Νίκος Ανδρουλάκης: Η διαχείριση του ΟΠΕΚΕΠΕ και η ψηφοφορία για την προανακριτική αποκαλύπτουν την πολιτική κρίση της κυβέρνησης
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με άρθρο του στην ΕΦΣΥΝ, καταγγέλλει ότι το Μαξίμου έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας και προχωρά σε μεθόδους απονομιμοποίησης των θεσμών
Νίκος Ανδρουλάκης 1