Πολιτική

Ο Αλέξης Τσίπρας στην Σταματίνα Τσιμτσιλή: Ο Αλέξης Γεωργούλης, οι κυβερνήσεις συνεργασίας και ο Γιάνης Βαρουφάκης

Καλεσμένος στην εκπομπή της Σταματίνας Τσιμτσιλή βρέθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας σε μία διαφορετική συνέντευξη με την Σταματίνα Τσιμτσιλή μίλησε για την οικογένειά του αλλά και για τις επικείμενες εκλογές.

Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στον Αλέξη Γεωργούλη, λέγοντας πως δεν γνώριζε κανείς στο κόμμα κάτι και πως πληροφορήθηκαν τον γεγονός όταν έγινε γνωστή η καταγγελία. Σημείωσε: «Δεν μπορούμε να κρατάμε ίσες αποστάσεις. Είμαστε με το θύμα και όχι με τον θύτη».

Ο ίδιος μίλησε και για το ζήτημα της υπερφορολόγησης λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε στις πιο δύσκολες περιόδους της Ελλάδας και ο λαός περίμενε από τη Νέα Δημοκρατία μια αλλαγή που ποτέ δεν ήρθε. 

 

Τόνισε, δε, πως δεν δεν είναι δόκιμο να συγκρίνουμε μια περίοδο όπου κύριος στόχος ήταν να βγούμε από τα μνημόνια, καθώς στόχος μας τότε ήταν να μαζέψουμε χρήματα. Υπογράμμισε πως με την υπερφορολόγηση επί Νέας Δημοκρατίας δημιουργήθηκαν υπερέσοδα στα δημόσια τάμεια ύψους 4,5 δισ. ευρώ. Αυτά τα λεφτά, όπως εξήγησε, δόθηκαν στα λεγόμενα pass: «Κατέληξε η λεγόμενη μεσαία τάξη να ζει με κουπόνια».

 

Αναφέρθηκε και στην περίπτωση κυβέρνησης συνεργασίας με τον Γιάνη Βαρουφάκη, λέγοντας πως διαφωνεί κάθετα μαζί του, αλλά δεν τον απέκλεισε από μια ενδεχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας, καθώς όπως είπε «δεν αποκλείω κανέναν».

Μίλησε και για τις κυβερνήσεις συνεργασίας τονίζοντας πως δεν μπορεί να καταλάβει γιατί ο κ. Μητσοτάκης δαιμονοποιεί τις κυβερνήσεις συνεργασίας. Ωστόσο, όπως είπε μια συγκυβέρνηση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι εφικτή: «Οι διαφορές μας είναι πολύ μεγάλες, αξιακές και πολιτικές. Καμία προοδευτική δύναμη δεν μπορεί να δώσει συγχωροχάρτι στον κ. Μητσοτάκη, δεν θα ήταν και καλό να γίνει (κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ) γιατί σε μια τέτοια εκδοχή θα τροφοδοτούσαμε τα άκρα. 

Ο ίδιος κάλεσε για ακόμη μία φορά τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε ντιμπέιτ και συγκεκριμένα σε έναν ανοιχτό και ουσιαστικό διάλογο τετ α τετ.

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στην οικογένειά του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μέτρα για την ασφάλεια στα πανεπιστήμια ανακοινώνει η υπουργός Παιδείας: Οι «ποινές» σε «ταραχοποιούς» φοιτητές και σε πρυτανικές αρχές που δεν εφαρμόζουν τους νόμους
Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να λάβει νέα μέτρα και να προβεί και σε βελτιώσεις σε νομοθετήματα που είχε φέρει ως σήμερα για την ασφάλεια στα πανεπιστήμια
Αμφιθέατρο πανεπιστημίου
Μητσοτάκης για τον νέο Πάπα Λέοντα 14ο: «Η ηγεσία σας έρχεται σε μία εποχή που ο κόσμος αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις»
Στο μήνυμά του για τον 267ο Ποντίφικα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει, παράλληλα, την ανάγκη για ενότητα, συμπόνια και διάλογο μεταξύ λαών και θρησκειών
Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης στο TikTok: Μπες κι εσύ στο axiologisi.ypes.gov.gr και δώσε τον βαθμό σου όπως στην Eurovision για να γίνουμε καλύτεροι
«Δίνουμε το πρώτο λόγο στους πολίτες για να αξιολογήσετε τις υπηρεσίες στο Δημόσιο αλλά και στον Δήμο σας», λέει στο βίντεο που «ανέβασε» στο TikTok ο Πρωθυπουργός
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης 6
Κυριάκος Μητσοτάκης: Να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία όχι μόνο για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος, αλλά για να ξεπεράσουμε και πολλές ευρωπαϊκές χώρες
«Η τεχνολογία και ειδικά η AI είναι επίσης μια ευκαιρία να βελτιώσουμε τις δημόσιες υπηρεσίες», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης