Πολιτική

Ο Δένδιας ενημέρωσε τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ για την κατάσταση στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο

Κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Ισραηλινό ομόλογό του Γκάμπι Ασκενάζι, στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ, είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ υποδέχθηκε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Νίκο Δένδια και τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο. Ο Νίκος Δένδιας ευχαρίστησε τον Ισραηλινό ομόλογό του για την υποδοχή και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις συχνές επαφές που έχουν, σημειώνοντας πως είναι σημαντικό για τις διμερείς σχέσεις. Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση με τον Γκάμπι Ασκενάζι, ο κ. Δένδιας είπε πως ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία να ενημερώσει, πρώτα απ’ όλα, για τη συνολική κατάσταση στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, καθώς επίσης και για τα διμερή ζητήματα, αλλά και πώς μπορούν οι δύο χώρες να προχωρήσουν στο κοινό τους μέλλον. Σημείωσε, τέλος, πως είναι πάντοτε μεγάλη του χαρά να βρίσκεται στο Ισραήλ και χαίρεται ιδιαίτερα κάθε φορά που τον συναντά.

«Χαίρομαι που φιλοξενώ εδώ, στην Ιερουσαλήμ, τον καλό μου φίλο, υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκο Δένδια και τους υπουργούς Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και την Ορίτ Φαρκάς-Χακόχεν. Μαζί συμφωνήσαμε στις αρχές για την αμοιβαία αναγνώριση του πιστοποιητικού εμβολιασμού για τον κορονοϊό. Παρόλο που βρισκόμαστε ακόμα στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική συμφωνία και επίτευγμα και για τις δύο χώρες, η οποία θα αναπτυχθεί καθώς εξελίσσεται η πανδημία και θα λειτουργεί παράλληλα με τις κατευθυντήριες γραμμές για την επιστροφή του τουρισμού και στις δύο χώρες» έγραψε στο Twitter ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών.

Μετά τις αναρτήσεις για τη συνάντηση με τον Νίκο Δένδια, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ ανήρτησε Tweet για την επικοινωνία που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν

Ο Νίκος Δένδιας συνόδευσε, νωρίτερα, τον πρωθυπουργό και κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο, όπου συμμετείχε με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη στις διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών της Κύπρου και της Ελλάδας υπό τον Νίκο Αναστασιάδη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στη Λευκωσία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: «Όποιος φοιτητής συμμετέχει σε επιθέσεις όπως αυτή στη Νομική να διαγράφεται»
Επιτέθηκε στην Αριστερά και Κεντροαριστερά υποστηρίζοντας ότι «στήριζαν ανοιχτά τις νοσηρές μειοψηφίες φοιτητών και μη φοιτητών που "μόλυναν" με παραβατικότητα τα ελληνικά πανεπιστήμια»
Ο Παύλος Μαρινάκης 10
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις ανακαινισμένες ολυμπιακές εγκαταστάσεις της Παιανίας: Το δώρο των μικρών αθλητών της ξιφασκίας και η συνάντηση με τον Νάσο Γκαβέλα
«Η υποστήριξη του αθλητισμού αποτελεί επένδυση σε αθλητικές υποδομές με μεθοδικότητα και με παρεμβάσεις σε όλη τη χώρα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιεργάζεται το ξίφος μικρού αθλητή 5
«Καμπανάκι» Χάρη Δούκα μετά το μπλακ άουτ στην Ισπανία: «Η κατανάλωση ενέργειας στην Αθήνα τριπλασιάζεται λόγω τουριστικής κίνησης»
Με μια επιστολή ο Χάρης Δούκας ζητά να ενημερωθεί σχετικά με τον προγραμματισμό σας για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της φετινής θερινής περιόδου
Ο Χάρης Δούκας 1
Φόβοι στη ΝΔ πως η υπόθεση Καραμανλή μπορεί να «τορπιλίσει» την ανοδική πορεία στις δημοσκοπήσεις
Μέλη της «γαλάζιας» κοινοβουλευτικής ομάδας επισημαίνουν ότι οι πολιτικοί χειρισμοί για τον πρώην υπουργό Κώστα Καραμανλή, μετά τη δικογραφία που έφτασε στη Βουλή, απαιτείται να είναι προσεκτικοί
Τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας
Κικίλιας: Καμία αύξηση στα ακτοπλοϊκά το καλοκαίρι – Δείτε παραδείγματα με τιμές μετά τη μείωση των λιμενικών τελών
«Στηρίζουμε την ελληνική οικογένεια, για τη δυνατότητα που δεν είναι πολυτέλεια» γράφει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε ανάρτησή του
Στιγμιότυπο από το λιμάνι του Πειραιά 4