Πολιτική

Ο Γιάννης Καλλιάνος αντιδρά μετά τις επικρίσεις για την «εικόνα της Παναγίας που δακρύζει 24 ώρες τη μέρα»

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Καλλιάνος, βρέθηκε τις τελευταίες ώρες στο προσκήνιο μετά από μια ανάρτηση που έκανε στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιάννης Καλλιάνος έγραψε: «Η εικόνα της Παναγίας στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Βύρωνα, δακρύζει συνεχώς εδώ και 1 χρόνο. Κάθε μέρα, 24 ώρες τη μέρα. Δεν είναι σωστό λοιπόν, όλοι εσείς που δηλώνετε άθεοι, να χλευάζετε αυτό το γεγονός. Να επισκεφτείτε την εκκλησία, να το δείτε και μετά γράψτε ότι θέλετε».

Την ανάρτηση αυτή έκανε τόσο στο Twitter, όσο και στο Facebook, με τα λόγια του να γίνονται viral και να προκαλούν συζητήσεις, με υποστηρικτές και επικριτές του βουλευτή να «ξιφουλκούν» στα social media.

Σχεδόν 24 ώρες μετά τις αναρτήσεις του, ο Γιάννης Καλλιάνος «επιστρέφει» με νέα ανάρτηση στο Facebook, στην οποία αναφέρει πως «δεν ενόχλησε κανέναν» και πως το θέμα της πίστης είναι διαφορετικό από αυτό των επιστημών.

Αναλυτικά γράφει ο Γιάννης Καλλιάνος

«Αδυνατώ να κατανοήσω αυτό που ορισμένοι λέτε. Ότι δηλαδή κάποιος που έχει τελειώσει το Μαθηματικό τμήμα και έχει κάνει Μεταπτυχιακές σπουδές στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά “απαγορεύεται” να είναι Χριστιανός και να νιώθει κατάνυξη αντλώντας δύναμη ύστερα από προσωπική προσευχή.

Αδυνατώ να κατανοήσω το γεγονός ότι επειδή έχω εντρυφήσει βαθιά στην επιστήμη των Μαθηματικών, όλα μα όλα θα πρέπει να έχουν κάποια επιστημονική εξήγηση. Στη δική μου “ματιά” υπάρχουν και κάποια γεγονότα που ίσως δεν μπορούν να εξηγηθούν επιστημονικά.

Παρόλα αυτά ουδέποτε ειρωνεύτηκα και χλεύασα τη θρησκεία κανενός. Δεν απαίτησα ποτέ από κανέναν να πιστεύει στο Χριστό. Ο καθένας από εμάς έχει το δικαίωμα να πιστεύει όπου θέλει και να ενεργεί στη ζωή του όπως εκείνος επιθυμεί.

Σέβομαι τους Χριστιανούς, όπως το ίδιο σέβομαι και όλους όσοι συνειδητά απορρίπτουν την κάθε Θρησκεία.
Απλά παρακάλεσα κάποιους να μην χλευάζουν ένα γεγονός το οποίο συμβαίνει εδώ και καιρό στον Άγιο Δημήτριο του Βύρωνα. Και μάλιστα προέτρεψα, πριν βγάλουν τα συμπεράσματα τους, να κάνουν τον κόπο να δουν από κοντά αυτό που σας περιέγραψα.

Είναι προσωπική μου επιλογή να είμαι βαθιά θρησκευόμενος και δεν προσπάθησα ποτέ και σε κανέναν να επιβάλλω την άποψη μου πάνω σε αυτά τα ζητήματα.

Αφήστε με όμως να αντλώ δύναμη από εκεί που επιθυμώ και με όποιον τρόπο επιθυμώ. Δεν ενόχλησα κανέναν».

Δείτε την ανάρτηση

Φωτογραφίες αρχείου: Intime.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η «αλλαγή σελίδας» στην Ελλάδα το κεντρικό μήνυμα της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βερολίνο
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι δευτερογενείς μεταναστευτικές ροές δεν αποτελούν πλέον κύριο θέμα και η Γερμανία δείχνει κατανόηση για το γεγονός ότι η Ελλάδα προστατεύει τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Καγκελάριο, Φρίντριχ Μερτς στο Βερολίνο
Μαρινάκης για την έκθεση Καρώνη για τα Τέμπη: «Σήμερα το αφήγημα της συγκάλυψης σύσσωμης της αντιπολίτευσης κατέρρευσε με κρότο»
«Σήμερα ως προς την πραγματογνωμοσύνη μπαίνει ένα επίσημο με στοιχεία με τεκμηρίωση και επιστημονικά δεδομένα τέλος στην πιο χυδαία προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης»
Ο Παύλος Μαρινάκης 8