Πολιτική

Ο Μητσοτάκης επικοινώνησε με τη Βεστάγκερ για τη Θάνου

Με την Ευρωπαία επίτροπο Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ είχε τηλεφωνική επικοινωνία ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο επίκεντρο το θέμα της Βασιλικής Θάνου.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε αναλυτικά την κ. Βεστάγκερ για όλα τα θέματα της ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού και όσα έχουν συμβεί γύρω από την υπόθεση της Βασιλικής Θάνου.

Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει νομικός τρόπος να γυρίσει στη θέση της η κ. Θάνου

«Η κυρία Θάνου μπορεί να προσφύγει δικαστικά σε όποιο όργανο νομίζει. Δεν υπάρχει νομικός τρόπος να γυρίσει στη θέση της». Αυτό επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα στον Σκάι, προσθέτοντας ότι «Όταν δημοσιευθεί στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως ο νόμος που ψηφίστηκε για την καθιέρωση του ασυμβίβαστου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, ως Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων θα εκδώσω, όπως ορίζει ο νόμος, διαπιστωτική πράξη, με την οποία κάποια πρόσωπα, μεταξύ αυτών η κυρία Θάνου, παύονται από τα καθήκοντά τους».

Ο κ. Γεωργιάδης ανήγγειλε ότι την προσεχή Δευτέρα έχει συγκληθεί να συνεδριάσει το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης (ΚΣΔ) για το Ελληνικό και θα έχει συνεχόμενες συνεδριάσεις έως ότου εγκριθούν οι τρεις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις. Μετά θα συγκληθεί το Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ) για να οριστικοποιήσει και την αλλαγή της μίας ΚΥΑ που εκδόθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ. «Όπως είχα πει εξαρχής, εντός του Αυγούστου θα έχουν εκδοθεί και οι τρεις ΚΥΑ και θα ακολουθήσει μία τέταρτη για το καζίνο», ανέφερε ο υπουργός.

Τόνισε ακόμη ότι:

-Ως τις αρχές Σεπτεμβρίου θα κατατεθούν στη Διυπουργική οι αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο για τα υδατοδρόμια.

«Κι εγώ θα προτιμούσα να μην έρχονται τροπολογίες την τελευταία στιγμή, υπάρχουν, όμως, στιγμές που αυτό δεν μπορεί να αποφευχθεί. Αν κληθώ ως Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων να διαλέξω αν προτιμώ να τηρήσω το σωστό κοινοβουλευτικό ρυθμό ή να σπεύσω να διορθώσω μία ζημία που επηρεάζει επί τα χείρω τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων, εγώ θα επιλέξω τις ζωές των χιλιάδων ανθρώπων».

«Ο νόμος Αχτσιόγλου που υποτίθεται προστάτευε τον εργαζόμενο ήταν ο πιο αντεργατικός νόμος που έχει ψηφιστεί ποτέ στην Ελλάδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι είχε ψηφίσει την πιο φιλεργατική νομοθεσία. Γιατί, όμως, τη θεσμοθέτησε λίγο πριν φύγει από την εξουσία; »

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ 5
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
33
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 27
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
331