Πολιτική

Ο Βασίλης Λεβέντης ζήτησε κυβέρνηση 240 εδρών

Κατά της όξυνσης του κλίματος, το οποίο επικράτησε στη Βουλή, λίγο πριν πάρει τον λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, τάχθηκε ο Βασίλης Λεβέντης, τονίζοντας ότι δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω την ανάγκη να δημιουργηθεί μια κυβέρνηση συναινετική 240 εδρών, που θα φέρει επενδύσεις και θα κάνει πιο ελαστικό το οικονομικό πρόγραμμα.

Αναφερόμενος στην ομιλία του πρωθυπουργού είπε ότι αν όποιος τον άκουσε θα αισθανόταν ότι είμαστε σε χώρα με λυμένα προβλήματα.

Για τις παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη είπε πιθανώς να γίνονται, αλλά υπάρχουν πιέσεις ένθεν και ένθεν. «Όταν στη ΝΔ καταλογίζετε κάποια πράγματα στο ΣΥΡΙΖΑ είναι αλήθεια. Το ίδιο και ότι καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ. Είναι ένα σάπιο καθεστώς η Ελλάδα», σημείωσε.

Ειδικότερα για τις αιτιάσεις προς τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλο, είπε: εγώ συμφωνώ να παρεμβαίνει ο αρμόδιος υπουργός και να ελέγχει και αν δεν το επιτρέπει αυτό ο νόμος, να αλλάξει ο νόμος.

Εκανε αναφορά στην αντιπαράθεση των υπουργών Καμμένου – Μουζάλα για την λάθος εκφορά του ονόματος της ΠΓΔΜ από τον τελευταίο, λέγοντας ότι «ο κ. Καμμένος ήθελε να απομακρυνθεί ο κ. Μουζάλας για θέμα τιμής, αλλά μετά με τον Μπαλαούρα-που έκανε παρόμοια αναφορά- το κατάπιε» και αναρωτήθηκε «τελικά ποια είναι η θέση. Ο πληθυσμός της Μακεδονίας θέλει να ξέρει». Ζήτησε να υπάρξει απόφαση υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ζητηθεί από την ΠΓΔΜ ή να αλλάξει όνομα ή η Ελλάδα δεν θα την αναγνωρίσει ποτέ.

 

Ως προς την πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, αναρωτήθηκε τί εμποδίζει την κυβέρνηση να προχωρήσει. Αυτή η συζήτηση πέφτει σαν το μελάνι της σουπιάς, ενώ μπαίνουν φόροι και κόβονται συντάξεις.

Για την πρόσκληση του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Μάρδα προς πιθανούς επενδυτές μεταξύ των προσφύγων, είπε απευθυνόμενος προς τη ΝΔ ότι «δικός σας ήταν αυτός ο νόμος περί έλευσης επενδυτών μέσω μεταναστών».

Ο ίδιος είπε ότι δέχεται κύμα λάσπης και τον χαρακτηρισμό «γερμανόφιλος» σημειώνοντας ότι κάποτε κατηγόρησαν τον Ελ. Βενιζέλο για αγγλόφιλο, ο οποίος απάντησε ότι «την περίοδο αυτή πιστεύω ότι το συμφέρον της Ελλάδας ήταν με την Αγγλία».

Εγώ ποτέ δεν ταλαντεύτηκα για την Ευρώπη και το ευρώ, είπε και τόνισε ότι το λάθος που κάναμε από το 2010 ήταν να παίρνουμε τις δόσεις και αντί να κάνουμε μεταρρυθμίσεις, να προχωράμε με κουτοπονηριές.

Πιστεύω ακράδαντα, κατέληξε ότι αν υπάρξει μια ευρωπαϊκή μεταρρυθμιστική κυβέρνηση σε δύο μήνες θα επαναφέρει τη χώρα σε φυσιολογικούς ρυθμούς.

Δεν θα κουραστώ να επιμένω για την συναίνεση. Όσο στο εξωτερικό βλέπουν μια κυβέρνηση 153 βουλευτών, ετοιμόρροπη ποιος επενδυτής θα έρθει;

Πρότεινα μια κυβέρνηση 240 εδρών ακριβώς για να έρθουν επενδύσεις και για να κάνουν οι ευρωπαίοι το πρόγραμμα πιο ελαστικό.

Επειδή στο χρέος μόνον επιμήκυνση θα γίνει.

Και την ώρα που επιδιώκουμε συναίνεση φέρνετε τέτοια συζήτηση με βαριές φράσεις στο κοινοβούλιο.

Εγώ θα επιμένω, γιατί ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης αρνούνται τη συναίνεση επειδή είναι εγκλωβισμένοι από τους σκληρούς των κομμάτων τους, αλλά αυτά είναι παλαιοκομματικά και ο κόσμος τα κατακρίνει.

Για τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας πιστεύει ότι η Τουρκία δεν θα τηρήσει την υπογραφή της θέλει να πάρει τα λεφτά, να αμφισβητήσει το Καστελόριζο, το FIR και να προβάλει τις γνωστές διεκδικήσεις.

Ζήτησε δε από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να μην διεξάγουν διμερείς συζητήσεις με την Τουρκία γιατί θα το χρησιμοποιήσει για να νομιμοποιήσει τις διεκδικήσεις της. Προσέξτε το αυτό, τόνισε, μην κάνετε πράγματα που προδίδουν τη χώρα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Βόμβα» από Φάμελλο και κόντρα με Παππά: «Ο Κασσελάκης με καθαίρεσε από την προεδρία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με πραξικόπημα»
Η κόντρα Φάμελλου - Παππά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από τη συζήτηση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των τάσεων
Σωκράτης Φάμελλος και Νίκος Παππάς
Σωκράτης Φάμελλος: «Δεν υπάρχει περιθώριο για καμία αναβολή του Συνεδρίου της αναγέννησης και επανεκκίνησης»
«Από αύριο ξεκινά ο προσυνεδριακός διάλογος και πρέπει να είναι ουσιαστικός και εξωστρεφής, θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα με τη ενεργή συμμετοχή και της κοινωνίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος 1
Ζωή Κωνσταντοπούλου για Στέφανο Κασσελάκη: Δεν ισχύει αυτό που ειπώθηκε, όπως ειπώθηκε, για συνεργασία για τα Τέμπη
«Ο κ. Κασσελάκης μου έχει πει ότι οι βουλευτές που πρόσκεινται στο κόμμα του θα στηρίξουν την πρόταση της Πλεύσης Ελευθερίας για προανακριτική για τα Τέμπη»
Στέφανος Κασσελάκης και Ζωή Κωνσταντοπούλο 4
Κυριάκος Μητσοτάκης – Τζόρτζια Μελόνι: Συνάντηση στη Ρώμη τη Δευτέρα – Στο επίκεντρο μεταναστευτικό και διμερείς σχέσεις
Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι στο πλαίσιο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας η ατζέντα είναι ευρεία και πολλές οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Τζόρτζια Μελόνι
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το «επαναστατικό αυτονόητο» για αξιολόγηση και διαφάνεια στο Δημόσιο και η Εθνική Στρατηγική για τη βία των ανηλίκων
«Είμαστε δίπλα στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς και κυρίως, είμαστε δίπλα στα παιδιά, για να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον που τα προστατεύει» αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης