Πολιτική

Οι Γερμανοί τιμωρούν την Ελλάδα κάνοντας την Αιθιοπία

Με βαρύτατους χαρακτηρισμούς η γαλλική Le Monde επιτίθεται, με σχετική καθυστέρηση, στα γερμανικά σχέδια περί επιτροπείας στην Ελλάδα, εκτιμώντας όμως πως θα τα ξανασυναντήσουμε σε έναν μήνα.

Ο τίτλος της γαλλικής εφημερίδας είναι χαρακτηριστικός : “Τιμωρία η επιτροπεία”, όπως και η αρχή του άρθρου : ”το ενδεχόμενο να τεθεί υπό επιτροπεία η Ελλάδα θυμίζει μια σκοτεινή εποχή”.

Η Le Monde υπενθυμίζει τις αποτυχημένες ”επιχειρήσεις” του ΔΝΤ σε Αιθιοπία και Κένυα, όπου και ανέλαβε ουσιαστικά την εξουσία υποσχόμενο (οικονομική) σωτηρία.

Πάντως κατά την εφημερίδα, η γερμανική ιδέα για επιτροπεία στην Ελλάδα δεν έχει καεί, αλλά έχει προσωρινά μπει στον πάγο και θα επανεμφανιστεί τον Μάρτιο, σε ενδεχόμενη χρεοκοπία της χώρας.

Διαβάστε επίσης :

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Καρφιά» Γεωργιάδη για Δένδια: «Να μην δεχόμαστε εύκολα την κριτική από αυτούς που δεν μιλάνε καθόλου»
«Αν μιλάς και υπερασπίζεσαι ένα δύσκολο έργο τότε θα φύγει και κανένας πόντος, και για να το πω ανάποδα, αυτοί οι οποίοι δεν θέλουν να φύγει κανένας πόντος δεν μιλάνε καθόλου» λέει ο υπουργός Υγείας
Άδωνις Γεωργιάδης
Κασσελάκης: Έχασα μια κομματική μάχη σε μπουζουξίδικο με μπράβους της νύχτας – Δεν μπαίνει ”λουκέτο” στο Κίνημα Δημοκρατίας
Ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε επανειλημμένα ότι ο ίδιος δεν λειτουργεί ως ιδιοκτήτης πολιτικού φορέα, αλλά ως εκλεγμένος εκπρόσωπος των μελών
Ο Στέφανος Κασσελάκης 13