Πολιτική

Οι “ντιντήδες” κάνουν άνω κάτω τη ΝΔ

“Αδελφές και παλικάρια έγιναν μαλλιά κουβάρια”, όπως λένε στα καλιαρντά μερικοί μερικοί και κάτι τέτοιο, για το μαλλιά κουβάρια αναφερόμαστε, φαίνεται πως γίνεται στη Νέα Δημοκρατία μετά τις απόψεις Κρανιδιώτη.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Σάλος έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό της ΝΔ από τις απόψεις που εξέφρασε ο δικηγόρος και επικεφαλής της εθνικοπατριωτικής οργάνωσης «Δίκτυο 21» κ. Φαήλος Κρανιδιώτης, ο οποίος εν όψει του κομματικού ανασχηματισμού προέκρινε ως βασικό στοιχείο την «ιδεολογική καθαρότητα», προτιμώντας τους «ιδεολογικούς μαχητές» από τους… «ντιντήδες», όπως σημείωσε, τους οποίους όμως δεν προσδιόρισε.
 
Στη Ρηγίλλης καταγράφηκαν ισχυρές πολιτικές δονήσεις, καθώς οι θέσεις που εξέφρασε ο κ. Κρανιδιώτης ενόχλησαν από την πρώτη στιγμή πολλούς βουλευτές και στελέχη, που διαφωνούν με τη συγκεκριμένη επιχειρηματολογία και δεν δίστασαν να εκφράσουν τη διαφοροποίησή τους.
 
Ο κ. Κρανιδιώτης, που διατηρεί καθημερινή επικοινωνία με κεντρικά στελέχη της Ρηγίλλης, τα οποία ανήκουν στον κύκλο των συνεργατών του προέδρου της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά, πυροδότησε εκρήξεις στο εσωτερικό της ΝΔ με την περιγραφή του ιδεολογικού πλαισίου εντός του οποίου πρέπει να γίνουν οι αλλαγές στη ΝΔ. Οι αναφορές του σε «κομψευόμενους διαδρομιστές», σε «αποϊδεολογικοποιημένους ντιντήδες», σε στελέχη που διαπρέπουν στην καμαρίλα, σε όσους υπονομεύουν τη συλλογικότητα, προσπαθώντας να «κοντύνουν όσους θεωρούν απειλή, π.χ. για το βαμμένο τους μαλλί και το ασήμαντο εγώ τους», αλλά και η αποκήρυξη των «αδελφίστικων κόλπων» με τα οποία, όπως είπε, δεν κάνεις πολιτική, προτάσσοντας την ιδεολογική ραχοκοκαλιά, ενίσχυσαν την εσωστρέφεια στη ΝΔ.
 
Δεν είναι λίγοι οι βουλευτές οι οποίοι του ασκούν δριμεία κριτική και θεωρούν ότι με όσα λέει προκαλεί ζημιά στην παράταξη. Παρά τις ενστάσεις που έχουν όμως κανείς δεν εμφανίστηκε δημόσια να αποδοκιμάσει ή να κρατήσει αποστάσεις από τις απόψεις του. Μόνο ο Γραμματέας της ΝΔ κ. Α. Λυκουρέντζος επεχείρησε να χαμηλώσει τους τόνους, αφού η κεντρική γραμμή της Ρηγίλλης είναι να αποφευχθούν οι όποιες εντάσεις παραμονές του εσωκομματικού ανασχηματισμού και προς αυτή την κατεύθυνση δόθηκαν συγκεκριμένες οδηγίες και συστάσεις.
 
«Δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο,όπως δεν οφείλω να κάνω σχόλιο σε οτιδήποτε γράφει ένας αρθρογράφος που φιλοξενείται στις εφημερίδες ή κάνει δηλώσεις. Συζητούμε αυτή την εποχή,αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί» είπε (Ρ/Σ ΝΕΤ) ο κ. Λυκουρέντζος. Από την άλλη πλευρά, ο κ. Κρανιδιώτης σε ραδιοφωνικές συνεντεύξεις του επεχείρησε να ρίξει τους τόνους, τονίζοντας ότι δεν αναφερόταν ειδικά στη ΝΔ αλλά ευρύτερα στο δικομματικό σύστημα και σε συγκεκριμένες πολιτικές συμπεριφορές, εννοώντας τα κόμματα εξουσίας, ενώ επί της ουσίας δεν διαφοροποιήθηκε από τον πυρήνα των απόψεών του.
 
Παράλληλα, θέλοντας να αποφορτίσει το κλίμα και κυρίως να απαντήσει σε όσους επεχείρησαν να εκμεταλλευθούν το άρθρο του και να εντοπίσουν προβεβλημένα στελέχη της ΝΔ πίσω από τις αναφορές και τους χαρακτηρισμούς του, ο κ. Κρανιδιώτης διευκρίνισε (Ρ/Σ Real FΜ): «Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος (σ.σ. εκπρόσωπος της ΝΔ) είναι πολλά χρόνια φίλος και ξαναλέω “δεν αναφερόμουν σ΄ εκείνον, ούτε και στον κ. Σπηλιωτόπουλο» (σ.σ. εννοούσε τον πρώην υπουργό κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλο ) ». Σε άλλο σημείο, αναφερόμενος στον αντιπρόεδρο της ΝΔ κ. Δ. Αβραμόπουλο, είπε ότι δεν έχουν διαφορετικές απόψεις (στα περί συναίνεσης) αλλά εκφράζονται με διαφορετικό ύφος, ενώ μίλησε θετικά για τον κ. Κ. Χατζηδάκη.
 
Βέβαια, σε άλλο σημείο, στο πλαίσιο υπεράσπισης της ιδεολογικής καθαρότητας που πρεσβεύουν πολλοί υποστηρικτές του προέδρου της ΝΔ, απαξίωσε την κεντρική στρατηγική του κ. Κ. Καραμανλή την περίοδο 1997-2010 περί μεσαίου χώρου.
 
 
Πηγή: Το Βήμα
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η ΕΛ.Α.Σ. ζητά νέο πλαίσιο για τις φυσικές καταστροφές με μόνιμο ταμείο και μηχανισμό αποκατάστασης
Στον σχεδιασμό προτείνεται να περιλαμβάνονται επίσης μέτρα στήριξης της οικονομικής δραστηριότητας στις πληγείσες περιοχές και έργα που μειώνουν τον κίνδυνο από μελλοντικά καταστροφικά φαινόμενα
O Αλέξης Τσίπρας 6
Πυρά Παππά κατά της κυβέρνησης: «Ένα ευρώ στην κοινωνία, επτά στους δανειστές»
Στο στόχαστρο του μπαίνει η πολιτική των πρόωρων αποπληρωμών του δημόσιου χρέους και υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση εξοφλεί δάνεια χαμηλού επιτοκίου την ώρα που η χώρα δανείζεται ακριβότερα από τις αγορές
Ο Νίκος Παππάς 9
Ο Μητσοτάκης ευχήθηκε χρόνια πολλά στη Μαντόνα για τα γενέθλιά της – «Έλα ξανά του χρόνου»
Το βράδυ της Πέμπτης η Μαντόνα ανέβασε ένα βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram από φωτογραφίες και βίντεο από το εορταστικό κλίμα με τον Μητσοτάκη να το αναδημοσιεύει με στόρι
Κυριάκος Μητσοτάκης 25
Αντώνης Σαμαράς για Κωνσταντίνο Τσουκαλά: «Μακριά από ιδεολογικές μεμψιμοιρίες αποχαιρετώ με συγκίνηση τον σπουδαίο, πολιτικό στοχαστή»
Ο πρώην πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τον διακεκριμένο ακαδημαϊκό, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, υπογραμμίζοντας τη συμβολή του στη μελέτη της ελληνικής κοινωνίας
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς