Πολιτική

Όλγα Κεφαλογιάννη στο CNN: Η Σαντορίνη είναι ασφαλής και έτοιμη να υποδεχτεί επισκέπτες

Η επιστημονική κοινότητα έχει δώσει το «πράσινο φως» για τη συνέχιση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας

Μήνυμα προς την παγκόσμια τουριστική αγορά πως η Σαντορίνη είναι απολύτως ασφαλής και έτοιμη να υποδεχτεί επισκέπτες για μία ακόμα χρονιά έστειλε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN.

«Η Σαντορίνη είναι ανοιχτή και λειτουργεί κανονικότατα. Οι επισκέπτες δεν χρειάζεται να έχουν την παραμικρή επιφύλαξη κάνοντας τις κρατήσεις τους», τόνισε η Όλγα Κεφαλογιάννη, καθιστώντας σαφές πως η κατάσταση στο νησί έχει εξομαλυνθεί πλήρως μετά την αυξημένη υποθαλάσσια σεισμική δραστηριότητα που καταγράφηκε στις αρχές του έτους.

Η υπουργός επισήμανε ότι η επιστημονική κοινότητα έχει δώσει το «πράσινο φως» για τη συνέχιση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας στη Σαντορίνη, ενώ οι πολίτες που είχαν προληπτικά επιλέξει να φιλοξενηθούν εκτός του νησιού για λίγες ημέρες έχουν πλέον επιστρέψει.

«Οι κάτοικοι προετοιμάζονται για την επερχόμενη τουριστική περίοδο», ανέφερε από το Λονδίνο, όπου βρέθηκε ώστε να προωθήσει ελληνικούς προορισμούς. «Επισκέφθηκα τη Σαντορίνη νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και μπορώ να σας πω ότι το νησί παραμένει πανέμορφο», προσέθεσε.

«Είμαστε ανοιχτοί, όπως είναι το φυσιολογικό, και αναμένουμε τους επισκέπτες που θα απολαύσουν αυτό το υπέροχο νησί και όλες τις ομορφιές της Ελλάδας», κατέληξε η κα Κεφαλογιάννη.

Η σεισμική ακολουθία μεταξύ Θήρας και Αμοργού «διατηρείται σταθερά σε χαμηλό επίπεδο», σημείωσαν χθες Παρασκευή (22.03.25), μετά τη νεότερη συνεδρίασή τους, η Μόνιμη Ειδική Επιστημονική Επιτροπή Εκτίμησης του Σεισμικού Κινδύνου και Μείωσης της Σεισμικής Διακινδύνευσης και η Μόνιμη Επιστημονική Επιτροπή Παρακολούθησης Ελληνικού Ηφαιστειακού Τόξου.

Τα δεδομένα του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αστεροσκοπείου Αθηνών για την τελευταία εβδομάδα δείχνουν ότι οι περισσότερες δονήσεις είναι μεταξύ 1 και 2,5 βαθμών. Οι δύο επιτροπές εκτιμούν ότι ακόμα κι αν εκδηλωθούν κάποιοι ισχυρότεροι σεισμοί, θα πρόκειται για «σποραδικό» φαινόμενο.

Οι επιτροπές έκριναν ότι «οι εγκαταστάσεις και οι υποδομές δύνανται να επανέλθουν στη συνήθη λειτουργία τους», με εξαίρεση έναν μικρό αριθμό μονοπατιών, οικισμών και υποδομών που ούτως ή άλλως θεωρούνται πιο ευάλωτα σημεία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τους Έλληνες συμμάχους μας», είπε η Κίμπερλι Γκιλφόιλ - Η ανάρτηση για τη συνάντηση με τον Κωνσταντίνο Τασούλα
«Θα είμαι υπερήφανη εκπρόσωπος του Προέδρου Τραμπ, σθεναρή υπερασπίστρια των αμερικανικών συμφερόντων και ακλόνητη φίλη της Ελλάδας και του ελληνικού λαού»
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Κίμπερλι Γκιλφόιλ υπέβαλε τα διαπιστευτήριά της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τασούλα
Αυτό είναι το εξώφυλλο του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη» - Οι προσωπικές αφηγήσεις που μετατρέπονται σε πολιτικό θρίλερ
Εκτός από τα γεγονότα της περιόδου 2015 - 2019 περιγράφονται τα παιδικά και εφηβικά χρόνια του Αλέξη Τσίπρα, η πολιτικοποίηση στις γραμμές της ΚΝΕ και της Αριστεράς και η είσοδος στο Μαξίμου
Αλέξης Τσίπρας: Αυτό είναι το εξώφυλλο του βιβλίου του «Ιθάκη» 103
Τα παραλειπόμενα της συνάντησης Τασούλα – Γκιλφόιλ: Ο μήνας του μέλιτος και η ατάκα «εργαζόμαστε για νέο σύζυγο»
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε στην Κίμπερλι Γκιλφόιλ ότι λόγω της επαγγελματικής διαδρομής της είναι αξιοθαύμαστο παράδειγμα του αμερικανικού ονείρου
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
7