Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Ομόφυλα ζευγάρια: Το μήνυμα στους διαφωνούντες του ΣΥΡΙΖΑ το έστειλε η… Αχτσιόγλου

ομόφυλα ζευγάρια Αχτσιόγλου
Φωτογραφία: Eurokinissi

Διαφωνούντες -εντός του ΣΥΡΙΖΑ- σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια υπήρχαν και η Έφη Αχτσιόγλου τους έστειλε ένα μήνυμα…

Την απάντηση που δεν έδωσε ευθέως ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στους διαφωνούντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με το άρθρο 8 του νομοσχεδίου για την δυνατότητα αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, έδωσε εμμέσως πλην σαφώς η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Το “μήνυμα” της Αχτσιόγλου

Μιλώντας από το βήμα της Ολομέλειας η υπουργός Εργασίας ανέφερε: “Η κυβέρνησή μας δεν μπορεί να νομοθετεί με συντηρητικές αντιλήψεις, να αφήνουμε τους οπαδούς της δήθεν φυσικής εξέλιξης να ορίζουν τους νόμους.

Ούτε εγώ ούτε η Θεανώ Φωτίου δεν θα μπορούσαμε να μιλάμε από αυτά τα έδρανα εάν τους αφήναμε να κυριαρχήσουν. Οι πολίτες με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό θα ήταν στα κρατητήρια της Ασφάλειας. Τασσόμαστε με ισότητα σε όλα τα επίπεδα, παρά την σθεναρή αντίσταση ορισμένων κύκλων η κοινωνία δεκτική σε αλλαγές“.

Η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου μάλιστα υπογράμμισε: “Πέρα από την νομική υπάρχει και η πολιτική διάσταση, η οποία είναι πιο σημαντική. Στρατηγική μας επιλογή είναι η διεύρυνση των δικαιωμάτων του ανθρώπου και η άρση των διακρίσεων.

Το έχουμε αποδείξει, αυτό κάναμε με την Ταυτότητα Φύλου, με το Σύμφωνο Συμβίωσης σε ομόφυλους, με την ιθαγένεια μεταναστών. Στόχος μας είναι να υλοποιήσουμε παρεμβάσεις διεύρυνσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”.

ομόφυλα ζευγάρια Αχτσιόγλου

Τι είχε πει ο Τσίπρας για τα ομόφυλα ζευγάρια

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της ομιλία του στη Βουλή, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για την υιοθεσία και την αναδοχή, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, άσκησε σκληρή κριτική στη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα σημείωσε: «Μπορεί αν θέλει να μας παραδώσει άλλο ένα μάθημα για το ποιος είναι λαϊκιστής και λογαριάζει μόνο το πολιτικό κόστος και ποιος αληθινά φιλελεύθερος».

«Είναι δικαίωμά του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ να το κάνει αυτό» τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Εμείς, ειλικρινά, τον ευχαριστούμε γιατί κάνει τα πράγματα πιο καθαρά σε ορισμένους που πιστέψανε ότι είναι δήθεν πολιτικός του φιλελεύθερου κέντρου».

Επίσης, τον χαρακτήρισε βαθιά συντηρητικό, που πολλές φορές φλερτάρει με αναχρονιστικές ιδέες, αλλά φλερτάρει επικίνδυνα και με τον ακροδεξιό λαϊκισμό σε κάθε βήμα που αυτή η κυβέρνηση κάνει σε ζητήματα που αφορούν ατομικά δικαιώματα.

«Εμείς θα συνεχίζουμε να πορευόμαστε με βάση τις αρχές μας, αγνοώντας το πολιικό κόστος» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, ανεξάρτητα και από τα όσα δημοσιεύονται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, όπως συμπλήρωσε.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις