Πολιτική

Οργισμένος με τον Γ.Μπαμπινιώτη ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

Οξεία κριτική στον υπουργό Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Γιώργο Μπαμπινιώτη, ασκεί ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με δήλωσή του.

«Η υποχώρηση που ετοιμάζει ο νέος υπουργός Παιδείας και η αναστολή της ισχύος του εξυγιαντικού νόμου, που επιτέλους με καθυστέρηση πολλών ετών ψήφισε η Βουλή με συντριπτική πλειοψηφία, δεν είναι μόνο ένα τραγικό λάθος που γυρίζει την Παιδεία πίσω. Είναι και ένα μήνυμα προς όλους ότι μπορούν με επιτυχία να αρνηθούν τη νομιμότητα, όταν δεν τους συμφέρει», δήλωσε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ αναφέροντας πως το χειρότερο είναι ότι το μήνυμα αυτό εκπέμπεται παραμονές των εκλογών.

Επ’ αυτού εκφράζει την ελπίδα ότι τα δύο μεγάλα κόμματα και ο πρωθυπουργός θα συναισθανθούν τις ευθύνες τους και θα πράξουν το σωστό, ενώ επισημαίνει ότι το πρώτο πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το οικονομικό, αλλά η κατάλυση του κράτους και η αδίστακτη, όπως συγκεκριμένα αναφέρει, αμφισβήτηση της δημοκρατικής νομιμότητας από πολλές πλευρές, κάτι που καθιστά οποιαδήποτε προσπάθεια για οικονομική εξυγίανση μάταιη.

«Κόμματα, τοπική αυτοδιοίκηση, κοινωνικοί φορείς, οργανωμένες ομάδες πολιτών, αμφισβητούν την ισχύ των νόμων, με τους οποίους δεν συμφωνούν, το κράτος υποχωρεί και τελικά μαχητικές και οργανωμένες μειοψηφίες επιβάλλουν τη θέλησή τους στην πλειοψηφία, Αυτό όμως στην ουσία είναι κατάλυση της δημοκρατίας. Είναι φασισμός», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γ.Μπαμπινιώτης: “Ο νόμος για τα πανεπιστήμια επειδή ψηφίστηκε δεν σημαίνει ότι είναι αλάθητος”!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεραπετρίτης μετά τη συνάντηση με τον Χαφτάρ στη Βεγγάζη: Με τη Λιβύη μας συνδέει η προσήλωση στο διεθνές δίκαιο
Η Ελλάδα δείχνει τον δρόμο των διαπραγματεύσεων για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών και στέλνει μήνυμα αποτροπής δημιουργίας νέου δρόμου για τις μεταναστευτικές ροές από την Αφρική προς την Ευρώπη
Γιώργος Γεραπετρίτης - Χαλίφα Χαφτάρ
9
Κυριάκος Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας – Δεν διορθώσαμε εγκαίρως τα κακώς κείμενα
«Αντιμετωπίσαμε πρωτόγνωρες κρίσεις, αλλά δεν παρεκκλίναμε από τον βασικό μας στόχο: να γίνει η Ελλάδα πιο ισχυρή» γράφει ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του επισημαίνοντας πως «θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος της τετραετίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο 26