Πολιτική

Όταν ο Ομπάμα είπε λαϊκιστή τον Μπέρνι Σάντερς! [vid]

Σε ερώτηση που δέχθηκε στην κοινή του συνέντευξη με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Μπάρακ Ομπάμα συνέδεσε τον λόγο του διεκδικητή του χρίσματος του Δημοκρατικού Κόμματος Μπέρνι Σάντερς με εκείνον του ρατσιστή, μισογύνη, ξενοφοβικού και... διαδόχου του, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, δήλωσε πως “τόσο ο Ντόναλντ Τραμπ όσο και ο Μπέρνι Σάντερς, είχαν πολύ μεγάλη επιτυχία στην κοινή γνώμη. Αυτό κάτι σημαίνει.” Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος εκφράζει τη συγκεκριμένη άποψη για τον γερουσιαστή από το Βερμόντ, μόλις τον Ιούνιο του 2016 όταν και έλεγε πως “ο Μπέρνι Σάντερς είναι ο πραγματικός λαϊκιστής και όχι ο Τραμπ”.

Η συγκεκριμένη φράση δεν θα άρεσε ιδιαίτερα στον Αλέξη Τσίπρα αλλά και στο μεγαλύτερο κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ, που υποστήριζε με πάθος την υποψηφιότητα του 75χρονου Σάντερς κόντρα σε εκείνη της Χίλαρι Κλίντον που τελικώς γνώρισε την ήττα από τον Ντόναλντ Τραμπ.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μέσα στη Σύνοδο Κορυφής: «Όχι business as usual με τρίτες χώρες στην άμυνα», είπε ο Μητσοτάκης – Η προειδοποίηση Ζελένσκι και ο ανυποχώρητος Όρμπαν
Στη συζήτηση για την ευρωπαϊκή ασφάλεια και άμυνα και συγκεκριμένα σχετικά με τη συνεργασία της ΕΕ με τρίτες χώρες, ο πρωθυπουργός...
Σύνοδος Κορυφής 2
Μήνυμα στη Λιβύη από Βρυξέλλες: Άκυρο το τουρκολιβυκό μνημόνιο – Δεν μπορεί να εχει νομικές συνέπειες για τρίτα κράτη
«Η επανάληψη αυτού του μηνύματος είναι απαραίτητη για να καταστήσει σαφές σε Τουρκία και Λιβύη ότι αυτό το μνημόνιο δεν έχει καμία πρακτική αξία»
Χάρτης 14