Πολιτική

Όχι Κατσέλη στη μείωση του αφορολόγητου – Ζητά διπλασιασμό των τεκμηρίων διαβίωσης

Η κ. Κατσέλη απαντώντας στις αιτιάσεις για αποτυχία του Μνημονίου, είπε ότι «δεν απέτυχε διότι και όλες οι δεσμεύσεις υλοποιήθηκαν και σημαντικότατες διαρθρωτικές αλλαγές έχουν γίνει.

Αντί της μείωσης του αφορολόγητου προτείνω τον υπερδιπλασιασμό των τεκμηρίων διαβίωσης ώστε να συνεισφέρουν οι έχοντες και οι κατέχοντες, είπε στην ομιλία της στο ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, η υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, προσθέτοντας ότι «τα μέτρα μας δεν πρέπει να πλήξουν τους χαμηλόμισθους και τους συνταξιούχους».

Η υπουργός Εργασίας είπε ότι τα διλήμματα είναι υπαρκτά και προέρχονται από την αδυναμία της χώρας να χρηματοδοτηθεί, ωστόσο τόνισε ότι το κύριο πρόβλημα είναι πως διατηρείται ακόμα το αίσθημα ότι υπάρχει κοινωνική αδικία και γι’ αυτό πρέπει στο επίκεντρο της πολιτικής της κυβέρνησης να βρεθεί ο άνεργος, ο χαμηλοσυνταξιούχος και ο μικροεπιχειρηματίας.

Η κ. Κατσέλη είπε ότι πρέπει να υπάρξει επιτάχυνση των αναπτυξιακών με άρση των ρυθμιστικών εμποδίων, ενώ τόνισε ότι πρέπει, επίσης, να συνεχιστεί η σκληρή διαπραγμάτευση ώστε να υπάρξει ευρωπαϊκή λύση για την διαχείριση του χρέους και αυτά πρέπει να προωθηθούν όποια κυβέρνηση και να είναι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για δημόσια πανεπιστήμια: «Διαγράψαμε 308.000 φοιτητές-φαντάσματα – Καμία ενεργή κατάληψη στο τέλος του 2025»
Στο σύντομο βίντεο στο TikTok, δεν έλειψε και μια χιουμοριστική νότα, καθώς πριν ξεκινήσει την τοποθέτησή του, αστειεύεται λέγοντας ότι πρώτα πρέπει να φτιάξει τα μαλλιά του
Κυριάκος Μητσοτάκης για δημόσια πανεπιστήμια: «Διαγράψαμε 308.000 φοιτητές-φαντάσματα – Καμία ενεργή κατάληψη στο τέλος του 2025»
Ορκίστηκε ο νέος Μουφτής Διδυμοτείχου Εμίν Σερίφ – Ιστορική μέρα για την Πολιτεία και τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης
«Η ενότητα, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και η κοινή μας προσήλωση στην ειρήνη και την ευημερία αποτελούν θεμέλιο για το μέλλον» δήλωσε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη
Η υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, και ο Μουφτής Διδυμοτείχου, Εμίν Σερίφ