Πολιτική

Παπαδημούλης για Σάββα Ξηρό: Η θρησκεία του δεν τον εμπόδισε να σκοτώσει!

- Αποστάσεις για το θέμα Ξηρού από τον Δημήτρη Παπαδημούλη
- "Οι θρησκευτικές του πεποιθήσεις δεν τον εμπόδισαν να σκοτώσει, έγραψε στο twitter ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
- Ο Σάββας Ξηρός αρνήθηκε να φορέσει το "βραχιολάκι" όταν αποφυλακιστεί
- Για την άρνησή του ο καταδικασμένος τρομοκράτης της 17 Νοέμβρη επικαλέστηκε την... Αποκάλυψη!

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με ένα tweet “μαχαιριά” στον Σάββα Ξηρό (και όχι μόνο) σχολίασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, την άρνηση του καταδικασμένου τρομοκράτη της 17 Νοέμβρη να φορέσει “βραχιολάκι” όταν αποφυλακιστεί υπό όρους, μετά την ευεργετική διάταξη του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης. 

Η άρνηση του Σάββα Ξηρού να δεχτεί την ηλεκτρονική παρακολούθηση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, αφού ο “Μιχάλης” ή “Σπύρος” της 17 Νοέμβρη επικαλέστηκε τη θρησκεία για να διαμηνύσει στην κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να φορέσει το “βραχιολάκι”. 


Μιλώντας την Πέμπτη στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού Ε αρνήθηκε να κάνει χρήση της επίμαχης διάταξης του νομοσχεδίου, γιατί, όπως υποστήριξε, το βραχιολάκι αντιβαίνει με τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις.

Επικαλέστηκε μάλιστα και την Αποκάλυψη λέγοντας πως το βραχιολάκι περιγράφεται ως μέσο χωρίς το οποίο δεν μπορεί κάποιος να μετέχει στην κοινωνική ζωή και τείνει να επιβληθεί σε όλο και περισσότερες κοινωνικές ομάδες.

«Δηλαδή αυτό περιγράφεται στην Αποκάλυψη ως μέσον χωρίς το οποίο δεν μπορεί κάποιος να μετέχει στην κοινωνική ζωή και τείνει να επιβληθεί σε όλο και περισσότερες κοινωνικές ομάδες. Αυτό το ζήτημα, αυτός ο τρόπος επιτήρησης προσπαθεί να επιβληθεί με κάθε τρόπο στη σύγχρονη κοινωνία. Δηλαδή, το να δοκιμάζεται πιλοτικά αυτό το σύστημα σε κατάδικο, σε κρατούμενο, δηλαδή κάνουν ένα πείραμα σε πραγματικές συνθήκες. Τώρα πρέπει να επεκταθεί σε ευαίσθητους τομείς, δηλαδή ποιοι δουλεύουν στα αεροδρόμια, όπως έγινε το 2004 με τα βιομετρικά στοιχεία στα αεροδρόμια, τα οποία σήμερα έχουν επεκταθεί και στις τράπεζες και σε άλλα», είπε ο Σάββας Ξηρός.

Με το “βραχιολάκι”, είπε, δεν θα μπορεί να κάνει καμία εξέταση για τις ασθένειες, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν θα μπορεί να κάνει ούτε μαγνητική ούτε αξιονική ούτε καρδιογράφημα.

Όλα αυτά ενώ το θέμα Ξηρού και η φωτογραφική διάταξη που επέτρεπε την αποφυλάκισή του και την κράτησή του με κατ’ οίκον περιορισμό έχει προκαλέσει θερμότατο επεισόδιο ανάμεσα στην Αθήνα και την Ουάσινγκτον, με τον Αμερικανό πρέσβη Ντέιβιντ Πιρς να προειδοποιεί ότι η αποφυλάκιση του Ξηρού θα αποτελέσει εχθρική πράξη της Ελλάδας προς τις ΗΠΑ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η ΕΛ.Α.Σ. ζητά νέο πλαίσιο για τις φυσικές καταστροφές με μόνιμο ταμείο και μηχανισμό αποκατάστασης
Στον σχεδιασμό προτείνεται να περιλαμβάνονται επίσης μέτρα στήριξης της οικονομικής δραστηριότητας στις πληγείσες περιοχές και έργα που μειώνουν τον κίνδυνο από μελλοντικά καταστροφικά φαινόμενα
O Αλέξης Τσίπρας
Πυρά Παππά κατά της κυβέρνησης: «Ένα ευρώ στην κοινωνία, επτά στους δανειστές»
Στο στόχαστρο του μπαίνει η πολιτική των πρόωρων αποπληρωμών του δημόσιου χρέους και υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση εξοφλεί δάνεια χαμηλού επιτοκίου την ώρα που η χώρα δανείζεται ακριβότερα από τις αγορές
Ο Νίκος Παππάς 9
Ο Μητσοτάκης ευχήθηκε χρόνια πολλά στη Μαντόνα για τα γενέθλιά της – «Έλα ξανά του χρόνου»
Το βράδυ της Πέμπτης η Μαντόνα ανέβασε ένα βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram από φωτογραφίες και βίντεο από το εορταστικό κλίμα με τον Μητσοτάκη να το αναδημοσιεύει με στόρι
Κυριάκος Μητσοτάκης 25
Αντώνης Σαμαράς για Κωνσταντίνο Τσουκαλά: «Μακριά από ιδεολογικές μεμψιμοιρίες αποχαιρετώ με συγκίνηση τον σπουδαίο, πολιτικό στοχαστή»
Ο πρώην πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τον διακεκριμένο ακαδημαϊκό, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, υπογραμμίζοντας τη συμβολή του στη μελέτη της ελληνικής κοινωνίας
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς