Πολιτική

Παππάς: Η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς νέα μέτρα

«Η αξιολόγηση θα κλείσει... Δεν προκύπτει από πουθενά αυτή τη στιγμή η ανάγκη ψήφισης νέων μέτρων» λέει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.

«’Οποιος ισχυρίζεται ότι πρέπει να ληφθούν θα πρέπει να κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια να μας πείσει, καθώς αυτό δεν θεμελιώνεται από πουθενά με βάση τα συμφωνηθέντα και την απόδοση της ελληνικής οικονομίας» τόνισε, μιλώντας στον τ/σ ΑΝΤ1.

Ο κ. Παππάς σημείωσε πως «εάν αυτή η συζήτηση εκτροχιαστεί, λόγω πολιτικών σκοπιμοτήτων ή ιδεοληψιών μέρους των δανειστών θα είναι μια αρνητική εξέλιξη», ενώ υπογράμμισε ότι «σενάρια πολιτικού εκτροχιασμού έχει η ηγεσία της ΝΔ η οποία προσεύχεται για μια καταστροφή, είτε με καθυστέρηση της αξιολόγησης, είτε με λήψη σκληρών μέτρων».

Εκτίμησε πως τη Δευτέρα, με τη συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΝΤ, θα ξεκαθαρίσουν τα πραγματικά δεδομένα και επ’ αυτών θα ξεκινήσει η συζήτηση. Θα κληθούν όλοι να τοποθετηθούν αν εμπιστεύονται τα δεδομένα του ΔΝΤ ή της ΕΕ. «Όλοι οι αντισυμβαλλόμενοι θα πρέπει να πουν από ποιο σημείο και με βάση ποια νούμερα συζητάμε. Η συζήτηση εάν χρειάζονται μέτρα έχει ξεκινήσει σε λάθος βάση» επισήμανε.

Ο κ. Παππάς υποστήριξε ότι η Ελλάδα έχει τηρήσει τα συμφωνηθέντα, η οικονομία έχει μπει σε τροχιά σταθερότητας και ανάπτυξης, για να συμπληρώσει ότι «τα δεδομένα καταμαρτυρούν ότι η ελληνική οικονομία τα καταφέρνει και κάποιοι φαίνεται ότι δεν μπορούν να αντέξουν ότι υπάρχουν αποτελέσματα, ενώ απέτυχαν τα προηγούμενα προγράμματα».

Ανέφερε πως στο εσωτερικό της Γερμανίας, ενόψει και των εκλογών, κλιμακώνεται η συζήτηση για την Ελλάδα καθώς οι Σοσιαλδημοκράτες παίρνουν άλλη θέση από εκείνη του κ. Σόιμπλε για τα μέτρα λιτότητας.

«Ο κ. Σόιμπλε προσπαθεί να πείσει ότι δεν μπορεί μια κυβέρνηση με άλλη πολιτική και πρόσημο να σταθεροποιήσει την οικονομία και να οδηγήσει σε ανάπτυξη» επισήμανε ο κ. Παππάς.

Απέδωσε σε ευφάνταστα σενάρια που προωθεί η ΝΔ τα περί διαφωνιών με τον κ. Τσακαλώτο για να καλύψει ότι «ο κ. Μητσοτάκης πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη, αφού δεν πλήρωνε για το δάνειο του Κήρυκα Χανιών επί 11 χρόνια καμία δόση και δεν ενοχλήθηκε από τις τράπεζες ποτέ».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: «Ας είναι η νέα χρονιά ευκαιρία να αλλάξουμε όσα μας πληγώνουν»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κλείνει με ευχές για μια νέα χρονιά «ανθρωπιάς, ενότητας και δημιουργίας», εμπνευσμένες από την ιστορία και τον πολιτισμό, με προσδοκία για «ειρήνη, πρόοδο και συνοχή το 2026»
Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης στην Στοκχόλμη για αλλαγή χρόνου: Οι αναρτήσεις τους
Μια σειρά από μοναδικές φωτογραφίες μοιράστηκαν και οι δύο στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Instagram καθώς και μια selfie, στην οποία ποζάρουν αγκαλιά στο χιονισμένο τοπίο της σουηδικής πρωτεύουσας
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης 14
Νίκος Ανδρουλάκης: «Για τη χώρα μας, το 2026, είναι η χρονιά που τελειώνουν οι αυταπάτες»
«Ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη ένα ριζικά διαφορετικό υπόδειγμα διακυβέρνησης, που στηρίζεται στο ήθος, την αξιοκρατία και τον έμπρακτο σεβασμό, για να ξαναχτίσουμε γέφυρες εμπιστοσύνης» λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης
Νίκος Ανδρουλάκης
Ανδρουλάκης, Φάμελλος και Κουτσούμπας άκουσαν τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα – Τα μηνύματά τους για το 2026
Στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ άκουσε τα κάλαντα ο Ανδρουλάκης, στον Περισσό απόλαυσε τα κάλαντα από την χορωδία της ΚΝΕ ο Κουτσούμπας και στην Θεσσαλονίκη στα γραφεία τους ΣΥΡΙΖΑ στη Θέρμη βρέθηκε ο Φάμελλος
Kάλαντα της Πρωτοχρονιάς στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, από την αδελφότητα Κεφαλληνίων και Ιθακησίων Πειραιά