Πολιτική

Παππάς: Νομοθετική πρωτοβουλία για τηλεοπτικό σήμα σε 400.000 πολίτες

Είμαστε μισό βήμα πριν την ολοκλήρωση της αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών πανελλήνιας εμβέλειας από το ΕΣΡ, ανέφερε πριν λίγο από τη Βουλή ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής,

Τηλεπικοινωνιών και Επικοινωνίας Νίκος Παππάς. Παράλληλα προανήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία για τηλεοπτικό σήμα σε 400.000 πολίτες που άφησε εκτός κάλυψης η Digea και έκανε αυστηρές συστάσεις στην ΕΕΤΤ να παίξει το ρόλο της για χαμηλές τιμές στις ευρυζωνικές συνδέσεις.

Απαντώντας σε επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σαρακιώτη αναφορικά με την αδειοδότηση των καναλιών ανέφερε πως η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο του ελέγχου των φακέλων των έξι σταθμών, έχει αρχίσει ο έλεγχος οικονομικών πόρων από το ΕΣΡ και μίλησε για τον «άρτιο» και «πολύ γρήγορο» τρόπο με τον οποίο προχώρησε τις διαδικασίες το ΕΣΡ. Μάλιστα, διαβεβαίωσε ότι από την αδειοδότηση των καναλιών θα βγει κερδισμένο το πολιτικό σύστημα και η Δημοκρατία.

Σχετικά με τους 400.000 πολίτες που έχει αφήσει εκτός τηλεοπτικού σήματος η Digea προανήγγειλε την κατάθεση σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας στη Βουλή τις επόμενες ημέρες. Ενώ για την ευρυζωνικής διαδικτυακής πρόσβαση στην περιφέρεια μέσω του προγράμματος «rural broadband extension». Και κάλεσε όμως αυστηρά την ΕΕΤΤ να “παίξει το ρόλο της” για να διαμορφωθούν τιμές συμβατές με τις οικονομικές δυνατότητες των πολιτών. «Αν δεν γίνει αυτό θα έχουμε κάνει μια τρύπα στο νερό ή καλύτερα μια τρύπα στην άσφαλτο» είπε χαρακτηριστικά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε νέο κόμμα και επανίδρυση της προοδευτικής παράταξης στην παρουσίαση του βιβλίου του «Ιθάκη»
Το παρών έδωσε η πλειοψηφία των στελεχών του παλιού και νέου ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσά τους ο πρόεδρος Σωκράτης Φάμελλος και ο Αλέξης Χαρίτσης - Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε επίθεση στην κυβέρνηση χωρίς να αναφέρει τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
62
Όλος ο παλιός και ο νέος κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ στην παρουσίαση βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη»
Πάνω από 30 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσαν το παρόν στο Παλλάς, ενώ πολλοί από τον πολιτικό χώρο που κάποτε ανήκαν στον ΣΥΡΙΖΑ υπό την προεδρία Τσίπρα, βρέθηκαν στην παρουσίαση
Παρουσίαση του βιβλίου του πρώην Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα