Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Παραίτηση Κοτζιά: “Ξεσαλώνουν” τα Σκοπιανά ΜΜΕ! “Η Ελλάδα ένα βήμα πριν τις πρόωρες εκλογές”!

Παραίτηση Κοτζιά: “Ξεσαλώνουν” τα Σκοπιανά ΜΜΕ! “Η Ελλάδα ένα βήμα πριν τις πρόωρες εκλογές”!
Φωτογραφία από: 24.mk

Η παραίτηση Κοτζιά και η αποδοχή της από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, είναι το θέμα που μονοπωλεί -όπως είναι λογικό- στα ΜΜΕ των Σκοπίων.

Παραίτηση Κοτζιά και… ένας χαμός τόσο σε Ελλάδα όσο και στα Σκόπια. Με τις κοινοβουλευτικές διεργασίες για την Συμφωνία των Πρεσπών να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στην γειτονική χώρα, η παραίτηση του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας έχει σημάνει συναγερμό και στην πΓΔΜ.

Μια… βόλτα στα Σκοπιανά ΜΜΕ αρκεί για να διαπιστώσει κανείς πως η παραίτηση Κοτζιά είναι πρώτο θέμα παντού.

Κάτι απόλυτα λογικό, αφού ο Νίκος Κοτζιάς ήταν ο καθ’ ύλην αρμόδιος από την πλευρά της Ελλάδος στις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό της γειτονικής χώρας.

Το τηλεοπτικό δίκτυο TV 24, στην ηλεκτρονική έκδοσή του έχει μια φωτογραφία του Νίκου Κοτζιά και αναφέρει στον τίτλο: “Ο Κοτζιάς παραιτήθηκε, ο Τσίπρας αποδέχτηκε την παραίτηση”.

Το άρθρο κινείται αποκλειστικά σε επίπεδο… ρεπορτάζ, επικαλούμενο ελληνικές πηγές και τονίζοντας πως ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Νίκο Κοτζιά για την προσφορά του τα τελευταία 3,5 χρόνια”.

Δείτε το

παραίτηση Κοτζιά

“Ένα βήμα πριν τις πρόωρες εκλογές η Ελλάδα μετά την παραίτηση Κοτζιά”!

Το πιο… σκληρό “χτύπημα” πάντως έρχεται από τον τηλεοπτικό σταθμό «ALFA tv», ο οποίος κάνει λόγο για φθορά της ελληνικής κυβέρνησης.

Click4more: “Κεραυνοί” Τσίπρα! «Δεν θα ανεχθώ διγλωσσία και προσωπικές πολιτικές που θα διαταράξουν την πορεία της χώρας»!

Μάλιστα, μέσα στο άρθρο τονίζει πως “η συμφωνία Πρεσπών καταστρέφεται από την ελληνική κυβέρνηση“! Επίσης αναφέρεται στο “εκρηκτικό” υπουργικό Συμβούλιο και εκτιμά πως μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις, η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα πριν τις πρόωρες εκλογές!

παραίτηση Κοτζιά

Το TELMA, από την πλευρά του, στέκεται στο ότι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναλαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικών μετά την παραίτηση Κοτζιά.

παραίτηση Κοτζιά

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το πρακτορείο «META» που αναφέρει πως “ο Αλέξης Τσίπρας θα οδηγήσει το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας στην εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών”.

παραίτηση Κοτζιά

Την παραίτηση Κοτζιά έχει ως τίτλο και το ιστοσελίδα «MKD», αποδίδοντας την εξέλιξη αυτή στο… εκρηκτικό υπουργικό Συμβούλιο που έγινε χθες, Τρίτη 16.10.2018.

παραίτηση Κοτζιά

Η «LOKALNO», από την πλευρά της, επικεντρώνεται στο ότι μετά την παραίτηση Κοτζιά, ο Αλέξης Τσίπρας που αναλαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικών, θα οδηγήσει την Ελλάδα στις προσπάθειες επικύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

παραίτηση Κοτζιά

 

Με πληροφορίες από: 24.mk/ telma.com.mk / meta.mk / mkd.mk / lokalno.mk / alfa.mk /

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις