Πολιτική

ΠΑΣΟΚ για Financial Times: Η κυβέρνηση πρέπει να ενημερώσει την Βουλή για τις συμφωνίες για την Ουκρανία

Mε κοινή τους δήλωση οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης και Δημήτρης Μάντζος, αρμόδιοι των ΚΤΕ, Αμυνας και Εξωτερικών αντίστοιχα ζητούν ενημέρωση για το δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times περί πιέσεων στην ελληνική κυβέρνηση να ενισχύσει με αντιαεροπορικά συστήματα την άμυνα της Ουκρανίας.

Οι δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ αναφέρουν πώς το συγκεκριμένο δημοσίευμα των Financial Times «έρχεται μετά την πρόσφατη ανάρτηση του Ουκρανού Προέδρου για συμφωνίες παροχής στρατιωτικής βοήθειας στην αεράμυνα της Ουκρανίας εκ μέρους της χώρας μας, υπογραμμίζει την ανάγκη για πλήρη διαφάνεια και αναλυτική ενημέρωση για το σύνολο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα μας είτε σε διμερές ή πολυμερές επίπεδο»

Οι κ. Μπιάγκης και Μάντζος προσθέτουν ότι «είναι αναγκαίο να επισημανθεί ότι η συνδρομή της Ελλάδας στην αμυνόμενη Ουκρανία έναντι της παράνομης εισβολής της Ρωσίας πρέπει πάντοτε να τελεί υπό τον απαράβατο όρο της μη απομείωσης της αποτρεπτικής ικανότητας των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων».

Τονίζουν ότι «η κυβέρνηση οφείλει να εγκαταλείψει τις υπεκφυγές και να ενημερώσει την εθνική αντιπροσωπεία για τι έχει συμφωνήσει και τι συζητήσεις κάνει σε αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα. Το έχουμε ζητήσει ήδη από τις 22 Μαρτίου 2024 όταν καταθέσαμε αίτημα για άμεση σύγκληση της αρμόδιας Επιτροπής Εθνικής ‘Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Κωνσταντοπούλου υπερασπίστηκε τον Καραναστάση με άγρια επίθεση στον Λαζαρίδη: «Γυμνοσάλιαγκα, λέσι, υποκείμενο»
«Γνωρίζει καλά πώς τον έγλειφε και με έγλειφε από την πρώτη στιγμή. Έλεγε "Διαμαντή τιμάς την επιτροπή", "Διαμαντή σε παρακαλώ", "Διαμαντή σε τιμώ", υπάρχουν και μηνύματα»
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου 13
Ένταση στο νοσοκομείο Λαμίας με τον Άδωνι Γεωργιάδη στα εγκαίνια νέου τμήματος
Ο υπουργός Υγείας κάλεσε τους συγκεντρωμένους να σεβαστούν την παρουσία του Μητροπολίτη Φθιώτιδας - «Αν στη θέση του ήταν ένας ιμάμης και ευλογούσε τη Χαμάς, θα τον σέβεστε – γιατί όχι και έναν Ορθόδοξο Μητροπολίτη;»
Σκηνικό έντασης στα εγκαίνια του νέου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας
24
Η απάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου στις κυβερνητικές πηγές – «Η απόλυτη πλειοψηφία δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 75»
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος απαντά σημείο προς σημείο σε όσα ανέφεραν οι κυβερνητικές πηγές για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στη ψηφοφορία για τον ΟΠΕΠΕΠΕ
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος