Πολιτική

ΠΑΣΟΚ για Προανακριτική: Το μονοσέλιδο Τριαντόπουλου είναι απόδειξη κυνισμού και δειλίας

«Η κυβερνητική πλειοψηφία οφείλει να εξηγήσει με ποια νομική βάση στέλνει στο δικαστικό συμβούλιο, έναν αθώο»

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποιεί το ΠΑΣΟΚ μετά την κατάθεση του υπομνήματος του πρώην υφυπουργού, Χρήστου Τριαντόπουλου στην Προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τα Τέμπη. 

«Η σημερινή στάση του κ. Τριαντόπουλου, ο οποίος δεν προσήλθε στην προανακριτική επιτροπή αλλά έστειλε ένα μονοσέλιδο υπόμνημα με τρεις παραγράφους, στο οποίο  ισχυρίζεται ότι είναι αθώος, είναι μια πράξη ωμής σκοπιμότητας και δειλίας», αναφέρουν.

Και συνεχίζουν: «H νομιμότητα καταστρατηγείται, οι θεσμοί παρακάμπτονται και προκύπτει ένα καίριο ζήτημα. Αν η κυβερνητική πλειοψηφία πιστεύει ότι ο κ. Τριαντόπουλος δεν έχει καμία ευθύνη, όπως άλλωστε και ο ίδιος ισχυρίζεται, αλλά παρ´ όλα αυτά αποφασίσει να του ασκήσει ποινική δίωξη, τότε διαπράττεται κατάχρηση εξουσίας. Οφείλει να εξηγήσει με ποια νομική βάση στέλνει στο δικαστικό συμβούλιο, έναν αθώο. Το Σύνταγμα υποχρεώνει τη Βουλή να ερευνήσει την υπόθεση, δεν παρέχει ευχέρεια στον Υπουργό να αποφασίζει τα στάδια της διαδικασίας».

Και καταλήγει: «Η παραίτηση του κ. Τριαντόπουλου από τα δικαιώματά του ενώπιον της επιτροπής δεν μπορεί να στερήσει την επιτροπή από τις αρμοδιότητές της. Αντίθετα, η εξέταση κρίσιμων νέων στοιχείων, όπως το email του κ. Τριαντόπουλου, καθιστά επιβεβλημένη τη συνέχιση της διαδικασίας και την εξέταση μαρτύρων. Γι’ αυτό και καταθέσαμε κατάλογο μαρτύρων που πρέπει να κληθούν ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής. Η προσβολή των θεσμικών διαδικασιών, η κυβερνητική στρατηγική αποφυγής λογοδοσίας και η συγκάλυψη συνεχίζονται».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει συμμάχους σε Νέα Αριστερά και ανεξάρτητους βουλευτές για προανακριτική σχετικά με το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ
Το μεσημέρι αναμένεται να συνεδριάσει το προεδρείο της ΚΟ για να συζητήσει τις εξελίξεις στην υπόθεση αυτή αλλά και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τα αλλά κόμματα προκειμένου να κατατεθεί αίτημα προανακριτικής επιτροπής
Σωκράτης Φάμελλος
Πιο κοντά το ΠΑΣΟΚ στην πρόταση Προανακριτικής για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Η περίπτωση του βουλευτή Μανώλη Χνάρη
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρωτήθηκε από τον Νίκο Ευαγγελάτο εάν συμπεριλαμβάνετε στην δικογραφία και ο βουλευτής Μανώλης Χνάρης, ο οποίος είναι και στενός συνεργάτης του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Επιχείρηση damage control με ανάληψη ευθύνης από την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και ο κίνδυνος μιας νέας δικογραφίας από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι θα καταλογιστούν τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά στους πραγματικούς δικαιούχους
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
«Ανακριβή τα δημοσιεύματα για ακύρωση του διορισμού της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ ως πρέσβειρας στην Ελλάδα» λέει το State Department
«Προσβλέπουμε στην Κίμπερλι Γκίλφοϊλ για την προώθηση της ατζέντας ''Πρώτα η Αμερική'' στην εξωτερική πολιτική υπό την ιδιότητά της ως πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ελλάδα»
H Κίμπερλι Γκίλφοϊλ 2