Πολιτική

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: «Άτυπο» ντιμπέιτ μεταξύ Νίκου Ανδρουλάκη και Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ευρωκοινοβούλιο

Στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «περιμένει» ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς ο πρωθυπουργός είναι ο κεντρικός ομιλητής στην ειδική συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής πρόκειται να εκπροσωπήσει τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές στην ειδική συνεδρίαση. Συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη μιλούν για άτυπο ντιμπέιτ και σημειώνουν ότι η σημερινή εμφάνιση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ συνάδει με τις δεσμεύσεις του επί μήνες για αντιπολίτευση αξιών και θέσεων με υλοποιήσιμες προτάσεις και όχι ανέξοδες κορώνες και εντάσεις.

Κατά τους ίδιους η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη θα είναι μια εθνική προγραμματική ομιλία, που δεν θα θυμίζει την τοξική αντιπαράθεση, όπως λένε, που συχνά καταγράφεται μεταξύ των κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα στη Βουλή.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, σύμφωνα με τους συνεργάτες του, σκοπεύει να αξιοποιήσει το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να αναδείξει το διαφορετικό προοδευτικό πρόσημο και τις διαφορετικές προτεραιότητες που στο επίκεντρό τους έχουν την μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων, σε αντίστιξη με τις κυβερνητικές επιλογές.

Σε αυτή την κατεύθυνση θα κάνει αναλυτική αναφορά στις προτάσεις του για την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης, στην ανάγκη για προγράμματα κοινωνικής πολιτικής στέγασης, στο φορολογικό μείγμα που θα ανακουφίζει ρεαλιστικά τους μικρομεσαίους και τα κατώτερα εισοδηματικά στρώματα.

Στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής ο κ. Ανδρουλάκης αναμένεται να κάνει εκτενή αναφορά στα ελληνοτουρκικά επιμένοντας σε μια ευρωπαϊκή πολιτική αποτροπής με το εμπάργκο όπλων σε πρώτη προτεραιότητα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αναστασία Γιάμαλη σε Άδωνι Γεωργιάδη για το βίντεο με τον γιατρό του Γενικού Κρατικού: Ακόμα το περιμένω, θα απαντήσετε στο ρεπορτάζ μας;
«Μα δεν ήταν καν μπροστά εκεί στον Δημήτρη Ζιαζιά τον γιατρό, αλλά ως μετρ των εντυπώσεων ο υπουργός προσπαθεί να τη γυρίσει την μπιφτέκα που λένε και στο χωριό μου», λέει η δημοσιογράφος
Αναστασία Γιάμαλη και Άδωνις Γεωργιάδης
19
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα ενισχύει την ενεργειακή αυτονομία της – Σύντομα τα μέτρα για τα social media των ανηλίκων
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις φωτογραφίες από τους 200 εκτελεσθέντες της Καισαριανής λέγοντας πως αποτελεί υλικό εθνικής μνήμης και οφείλουμε να το διαφυλάξουμε
Κυριάκος Μητσοτάκης 11