Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Το χαράτσι που θα καταργήσει η ΝΔ το έχει υπογράψει και η ίδια!

Η έκτακτη εισφορά στα ακίνητα, που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, «αποτελεί μέρος του ήδη συμφωνημένου και υπογεγραμμένου και από το κόμμα της ΝΔ μνημονίου με τους εταίρους μας» απαντά το ΠΑΣΟΚ στις εξαγγελίες της ΝΔ περί κατάργησης του εν λόγω φόρου.

Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά πρόσθεσε ότι «τα έσοδα που προβλέπει είναι απολύτως κρίσιμο στοιχείο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής. Η κατάργησή του ειδικού αυτού τέλους σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να πείσει την τρόικα ότι μπορεί να επιβάλει άλλο ισοδύναμο μέτρο που θα αποφέρει έσοδα για το κράτος ύψους δύο δισ. ευρώ».

Συμπληρώνει ότι χάρη σε αυτό το δύσκολο και αντιδημοφιλές μέτρο, «η κυβέρνηση συγκέντρωσε μέσα σε χρόνο-ρεκόρ (Οκτώβριος 2011-Μάρτιος 2012) αυτά τα χρήματα κι έτσι το πρόγραμμα εγκρίθηκε, η χώρα δεν χρεοκόπησε, οι περιουσίες των Ελλήνων δεν χάθηκαν».

«Αυτά για να τελειώνουμε με τον λαϊκισμό» λέει χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά.

Τέλος, η κ. Γεννηματά συμπληρώνει ότι στο παρελθόν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει δηλώσει ότι το μέτρο αυτό δεν είναι μόνιμο και στόχος είναι η αντικατάστασή του με έναν ενιαίο φόρο επί της ακίνητης περιουσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ν.Δ: Θα καταργήσουμε χαράτσι μέσω ΔΕΗ, τον ΦΜΑΠ και θα μειώσουμε ΦΠΑ στα ακίνητα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης για την έκθεση Καρώνη για τα Τέμπη: «Σήμερα το αφήγημα της συγκάλυψης σύσσωμης της αντιπολίτευσης κατέρρευσε με κρότο»
«Σήμερα ως προς την πραγματογνωμοσύνη μπαίνει ένα επίσημο με στοιχεία με τεκμηρίωση και επιστημονικά δεδομένα τέλος στην πιο χυδαία προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης»
Ο Παύλος Μαρινάκης 8
Η γκρίνια στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, τα «αγκάθια» στον δρόμο για το συνέδριο και οι «παιδικές αρρώστιες της αριστεράς»
Η εσωκομματική αντιπολίτευση ασκεί κριτική στην ηγεσία του κόμματος, παρά το γεγονός ότι όλοι αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για διαφωνίες. 
Ο Παύλος Πολάκης, ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Νίκος Παππάς
Δημοσκόπηση Interview: Στις 15,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΠΑΣΟΚ – Στην τέταρτη θέση έπεσε η Πλεύση Ελευθερίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση στο ερώτημα «ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε περισσότερο για τη διακυβέρνηση της χώρας», ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο «κανένας»
Κάλπη με ψηφοδέλτια στις εκλογές 6
Τι περιλαμβάνει η νέα συμφωνία με την Ιταλία για τα τρένα και ποιες δεσμεύσεις αναλαμβάνει η Ελλάδα – Το παρασκήνιο της υπογραφής της
Στις «ράγες» του ελληνικού σιδηρόδρομου επενδύσεις 360 εκατ. ευρώ από τη Hellenic Train - Μέχρι το 2027 η Ελλάδα θα έχει παραλάβει τα νέα τρένα
Κυριάκος Μητσοτάκης / Τζόρτζια Μελόνι
Μητσοτάκης για το νέο αεροσκάφος του ΕΚΑΒ: Μπορούμε να κάνουμε ασφαλείς και γρήγορες αεροδιακομιδές σε μεγάλα νοσοκομεία
«Και σε μία χώρα με τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες της πατρίδας μας, με τη νησιωτικότητα, καταλαβαίνετε πόσο μεγάλη είναι η σημασία αυτών των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην παράδοση - παραλαβή του αεροσκάφους, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, για αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ 1