Πολιτική

Παυλόπουλος: Η αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης δεν θα μείνει αναπάντητη!

Ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία ότι οιαδήποτε αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή ούτε θα μείνει αναπάντητη από Ελλάδα και Ευρώπη, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την ανακήρυξή του σε Επίτιμο Δημότη του δήμου Λήμνου, όπου παρευρέθηκε για τις εορταστικές εκδηλώσεις επ΄ ευκαιρία της 104ης επετείου Απελευθέρωσης του νησιού.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέστησε, για μια ακόμη φορά, σαφές προς «τη φίλη και γείτονα Τουρκία» ότι «οιαδήποτε αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης αφενός συνιστά παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, η οποία την εκθέτει ανεπανόρθωτα ως μέλος της Διεθνούς Κοινότητας. Και, αφετέρου, αποτελεί απροκάλυπτη επιβουλή κατά των συνόρων όχι μόνο της Ελλάδας αλλά της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και γι’ αυτό δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή ούτε, φυσικά, θα μείνει αναπάντητη».

Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει πλήρη συναίσθηση του ότι η Λήμνος, λόγω και της τεράστιας σημασίας γεωγραφικής της θέσης, συνιστά καθοριστικό μέγεθος της Ελληνικής Επικράτειας αλλά και της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού –κατά το πρωτογενές ευρωπαϊκό δίκαιο που ορίζει ότι τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι τα σύνορα των κρατών-μελών, όπως ορίζονται κυριάρχως απ’ αυτά- τα σύνορα της Ελλάδας προσδιορίζουν και τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Φεύγοντας, από το ιστορικό νησί της Λήμνου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε για τον εξαιρετικά τιμητικό –όπως τον χαρακτήρισε- τίτλο του Επίτιμου Δημότη Λήμνου και σημείωσε ότι παίρνει μαζί του τις εθνικές παρακαταθήκες που μας κληροδοτεί η μεγάλη ιστορική διαδρομή του νησιού. Και, κυρίως, την παρακαταθήκη ενότητας μπροστά στα μεγάλα και σημαντικά, την οποία μας εμπνέει η σημερινή σημαδιακή επέτειος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ρεκόρ 25ετίας σε νέες θέσεις απασχόλησης – Η Ελλάδα προοδεύει
«Δημιουργούμε μέρα με τη μέρα μια πιο δίκαιη και καλύτερα αμειβόμενη αγορά εργασίας, με στόχο τα 950 ευρώ κατώτατο μισθό και τα 1.500 ευρώ μέσο μισθό έως το 2027» - Ολόκληρη η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 3
Μάκης Βορίδης: Είναι δυνατόν να κάνεις εγκληματική ενέργεια με νόμιμες πράξεις;
«Το "έγκλημα" μου είναι ότι συμφώνησα με την υπηρεσιακή εισήγηση του ΟΠΕΚΕΠΕ για την εφαρμογή μιας Υπουργικής Απόφασης, αυτή της τεχνικής λύσης, και ότι ζήτησα την παραίτηση του προέδρου του οργανισμού»
Ο Μάκης Βορίδης 33