Πολιτική

Παυλόπουλος σε Τουρκία: Δεν θα δεχθούμε τις προκλήσεις!

Απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις έδωσε από τα Χανιά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Απαντώντας σε όσους αμφισβητούν τη Συνθήκη της Λωζάνης και την ελληνικότητα νησιών του Αιγαίου επανέλαβε ότι η Συνθήκη της Λωζάνης, μέγα επίτευγμα του Ελευθερίου Βενιζέλου ισχύει και θα ισχύει στο διηνεκές.

«Ισχύει στο ακέραιο και δεν αφήνει περιθώριο για καμία γκρίζα ζώνη» τόνισε. Διευκρίνισε ότι το μόνο που μένει να διευθετηθεί είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας με βάση το Διεθνές Δίκαιο.

Αναφερόμενος στις πρόσφατες προκλήσεις και την αμφισβήτηση της ελληνικότητας των Ιμίων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι «οι προκλήσεις αυτές βάλλουν ευθέως κατά του Διεθνούς Δικαίου».

Τόνισε επίσης ότι «στις προκλήσεις δεν θα απαντήσουμε με προκλήσεις αλλά και δεν θα τις δεχθούμε. Οι προκλήσεις θα έχουν την απάντηση που πρέπει και όποια άλλη απάντηση χρειαστεί». Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθύνθηκε επίσης και στους εταίρους μας στην ΕΕ καλώντας τους γι’ άλλη μια φορά να αναλάβουν τις ευθύνες τους, καθώς όπως υπογράμμισε, τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της ΕΕ.

Επανέλαβε σε ό,τι αφορά στο Κυπριακό ότι δεν είναι αποδεκτή λύση με στρατεύματα κατοχής και εγγυήσεις και τόνισε ότι «αν δημιουργηθεί προηγούμενο στην Κύπρο αυτό θα ισχύσει και για άλλες χώρες. Και ο νοών νοείτω».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ 5
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 25
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
328
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ελλάδα ασφαλώς αναγνωρίζει το διεθνές ποινικό δικαστήριο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσει τη χώρα να καταστραφεί
«Το tweet μου για την Eurovision ανέδειξε την αριστερή υποκρισία» είπε ο υπουργός Υγείας για τις αναρτήσεις του για τη Διεθνή Αμνηστία και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης
Ο Άδωνις Γεωργιαδης 21
Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης εναντίον Διεθνούς Αμνηστίας και Χάγης: «Αντιδυτικά και αριστεροκρατούμενα όργανα»
«Οι αποφάσεις που λαμβάνουν τα διεθνή δικαστήρια έρχονται σε σύγκρουση με τη βούληση των ευρωπαϊκών λαών και των κυβερνήσεων που εκλέγονται δημοκρατικά», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης 19