Πολιτική

ΠΓΔΜ: “Όχι” στο δημοψήφισμα από τον Μπούγιαρ Οσμάνι

Αντίθετος με το ενδεχόμενο να γίνει δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ για το θέμα της ονομασίας δηλώνει ο αντιπρόεδρος της σκοπιανής κυβέρνησης Μπούγιαρ Οσμάνι, λίγες ώρες πριν από τις επαφές του στην Αθήνα.

Ο Μπουγιάρ Οσμάνι θα βρεθεί σήμερα (09.01.2018) στην Αθήνα και θα συναντήσει τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά και τον αναπληρωτή υπουργό, Γιώργο Κατρούγκαλο. Πριν… φτάσει, έστειλε “μήνυμα”: όπως και η Αθήνα έτσι και εκείνος δεν θέλει δημοψήφισμα για το θέμα του ονόματος.

“Βαρίδι” το δημοψήφισμα

Το θέμα με ένα πιθανό δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ σχετικά με την πρόταση που θα μπορούσε να προωθηθεί στο ζήτημα της ονομασίας δεν πρέπει να τίθεται επιτακτικά στην εσωτερική πολιτική σκηνή της χώρας, ούτε να αποτελέσει αντικείμενο κομματικής αντιπαράθεσης. Αυτό δήλωσε σε μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα, Μπούγιαρ Οσμάνι.

Ο Μπουγιάρ Οσμάνι σε παλιότερη φωτογραφία με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ - Φωτογραφία EPA
Ο Μπουγιάρ Οσμάνι σε παλιότερη φωτογραφία με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ – Φωτογραφία EPA

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ανάδειξη του θέματος ενός πιθανού δημοψηφίσματος στην πΓΔΜ θα μπορούσε να επιβαρύνει τη διαπραγματευτική διαδικασία για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας.

Στην Αθήνα

Ο Μπούγιαρ Οσμάνι είναι αναπληρωτής πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ. Προέρχεται από το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DUI. Είναι αρμόδιος για τις σχέσεις των Σκοπίων με την Ε.Ε.

Την Τρίτη (09.01.2018) θα βρεθεί στην Αθήνα. Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς θα του παραθέσει γεύμα εργασίας στο υπουργείο Εξωτερικών. Ο Σκοπιανός πολιτικός θα έχει συνάντηση και με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κικίλιας: Καμία αύξηση στα ακτοπλοϊκά το καλοκαίρι – Δείτε παραδείγματα με τιμές μετά τη μείωση των λιμενικών τελών
«Στηρίζουμε την ελληνική οικογένεια, για τη δυνατότητα που δεν είναι πολυτέλεια» γράφει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε ανάρτησή του
Στιγμιότυπο από το λιμάνι του Πειραιά
Χρυσοχοΐδης για τα επεισόδια στη Νομική Σχολή: Η σύλληψη αξίζει στους κουκουλοφόρους – Τα Πανεπιστήμια δεν εφαρμόζουν τον νόμο του 2021
«Δεν μπορεί ο καθένας να μπαίνει σε μια σχολή χωρίς να γνωρίζει κανείς ποιος είναι», είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Επεισόδια στη Νομική Σχολή
Γιατί «έσπασε τη σιωπή του» τώρα, ο Κώστας Καραμανλής – Πλημμέλημα «βλέπει» η κυβέρνηση
Μετά από μακρά σιωπή, κι ενώ από χτες τα κόμματα ξεκίνησαν ήδη να μελετούν την ογκωδέστατη δικογραφία των 59.000 εγγράφων, και τα βίντεο, ο Κώστας Καραμανλής προέβη σε δημόσια δήλωση
Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής 1