Πολιτική

Πιέρ Μοσκοβισί: «Ελλάδα έχεις ταλέντο»

Την ευκαιρία να συνομιλήσει με φοιτητές από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Πειραιά είχε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Σεράφειο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

Εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον της Ελλάδας, αλλά για την Ευρώπη έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το γεγονός ότι, παρά την έξοδο από την οικονομική κρίση, η Ευρώπη μπαίνει σε μια πολιτική κρίση. «Η Ελλάδα είναι μια χώρα γεμάτη ευκαιρίες», σημείωσε, «γεμάτη δημιουργικούς ανθρώπους, που καινοτομούν. Είμαι πολύ αισιόδοξος για την Ελλάδα, γιατί υπάρχει πολύ ταλέντο εδώ».

«Το παράδοξο είναι ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια πολιτική κρίση στην Ευρώπη», πρόσθεσε, «όπου ο εγωισμός επικρατεί της αλληλεγγύης. Η Ελλάδα είναι ένα “νησί” υπέρ της Ευρώπης και μαζί με άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα η Γαλλία και η Ισπανία, μπορούν να δυναμώσουν τις φωνές υπέρ της Ευρώπης και να ανατρέψουν το ευρωσκεπτικιστικό ρεύμα».

Μάλιστα, ανέφερε ότι η Ευρώπη έχει να υπερασπιστεί πολύ σημαντικά θέματα και κατακτήσεις, όπως την υψηλότερη κοινωνική προστασία παγκοσμίως, την κατάργηση της θανατικής ποινής, τη βιώσιμη ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον, και την ελευθερία έκφρασης.

Ο κ. Μοσκοβισί, αναφερόμενος στην πορεία της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια, δήλωσε αισιόδοξος ότι η Ελλάδα, συνεχίζοντας τις μεταρρυθμίσεις και σε συνεργασία με την Ένωση, μπορεί να γίνει μία αξιόπιστη χώρα για επενδύσεις.

«Η Ελλάδα στέκεται, ήδη, στα πόδια της, αλλά πρέπει να χτίσουμε μαζί μία αξιόπιστη Ελλάδα. Οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες πρέπει να συνεχιστούν και οι μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα πρέπει να προστατευτούν, ανεξάρτητα από το ποια θα είναι η επόμενη ελληνική κυβέρνηση, για να γίνει η χώρα αξιόπιστη», τόνισε ο κ. Μοσκοβισί.

Σημείωσε, επίσης, ότι η αξιοπιστία και η σταθερότητα είναι σημαντικοί παράγοντες για την προσέλκυση επενδυτών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για την αμερικανική επίθεση στο Ιράν: Προέχει η επίδειξη αυτοσυγκράτησης και η επανεκκίνηση των συζητήσεων
«Η Ευρώπη οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, προς όφελος της διεθνούς ειρήνης και ευημερίας» τονίζει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Σωκράτης Φάμελλος: Ο Μίκης Θεοδωράκης μπόλιασε τον λαό με αξιοπρέπεια και πολιτισμό
«Ο Μίκης και το έργο του ανήκουν σ' ένα αύριο που διεκδικεί και φέρνει έναν καλύτερο κόσμο», τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον χαιρετισμό του σε εκδήλωση στη Ζάτουνα Αρκαδίας για τον αείμνηστο συνθέτη
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος στην εκδήλωση για τον αείμνηστο Μίκη Θεοδωράκη στη Ζάτουνα Αρκαδίας
Αντιπαράθεση Στέφανου Κασσελάκη – Δημήτρη Μαρκόπουλου: «Για λάθος λέξη σε υπότιτλο ενός site απειλεί με μηνύσεις»
«Απίστευτος προπέτης ο Κασσελάκης, τη λέξη "business" την μπέρδεψε με "μίζες", χωρίς να ακούσει το απόσπασμα της ΕΡΤ έσπευσε να απειλήσει με μηνύσεις, προσοχή γιατί και εγώ κάνω αγωγές» τονίζει ο Δημήτρης Μαρκόπουλος
Στέφανος Κασσελάκης 3