Πολιτική

Πιερρακάκης: Έρχεται η τηλεδιάσκεψη του κοινού με τα ΚΕΠ

Την δυνατότητα το κοινό να συναλλάσσεται με τα ΚΕΠ μέσω τηλεδιάσκεψης με τους υπαλλήλους των ΚΕΠ προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Αυτό τόνισε ο κ. Πιερρακάκης απαντώντας σε ερωτήσεις σε ψηφιακό συνέδριο σχετικά το Ψηφιακό Κράτος μετά τον Covid-19, ενώ σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός στο νέο νομοσχέδιο που τίθεται προς ψήφιση στην Ολομέλεια την επόμενη εβδομάδα προβλέπεται ότι για μια σειρά υπηρεσιών που εκτελούνται στα ΚΕΠ και για τις οποίες δεν υπάρχουν αυτοματοποιημένα συστήματα και δεν μπορεί ο πολίτης να έχει πρόσβαση με το username και το password του και να πάρει την πληροφορία που θέλει, θα υπάρξει η δυνατότητα να γίνονται μέσω τηλεδιάσκεψης.

Click4more: Εξυπηρέτηση στα ΚΕΠ με… βιντεοκλήση! Ποια θα είναι η διαδικασία

«Θα μπορεί ο πολίτης να κάνει τηλεδιάσκεψη με τα ΚΕΠ και να μπορέσει να σηκώσει την ταυτότητά του, να την δείξει και να ζητήσει ασύγχρονα ενδεχομένως κάποιο συγκεκριμένο έγγραφο, το οποίο θα του έρθει είτε με φυσικό τρόπο στο σπίτι, είτε στην ηλεκτρονική του θυρίδα. Αυτό είναι ένα παράδειγμα ηλεκτρονικής υπηρεσίας αλλά είναι και πολλά άλλα μέσα σε αυτό το νομοσχέδιο», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο υπουργός τόνισε ακόμα ότι προτεραιότητα του υπουργείου αποτελεί και η απλοποίηση εκατοντάδων άλλων μικρών διαδικασιών, οι οποίες αυτή τη στιγμή ταλαιπωρούν τους πολίτες, κάτι που μπορεί να επιλυθεί με απλές λύσεις πληροφορικής, όπως είπε. «Έχουμε στόχο να επιλύουμε πάνω από ένα τέτοιο πρόβλημα την εβδομάδα», είπε ο κ. Πιερρακάκης.

Μίλησε ακόμα και για τα επόμενα βήματα του υπουργείου, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον Κώδικα Ψηφιακής Διακυβέρνησης που θα έρθει με νομοσχέδιο μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, στην Βίβλο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού που αποτελεί την κυβερνητική στρατηγική για αυτόν τον τομέα και αναμένεται να ανακοινωθεί καθώς και στην δημοπρασία για το 5G που αναμένεται να γίνει περί το τέλος του έτους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Live η συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση Προανακριτικής - Οι 14 κάλπες και η μυστική ψηφοφορία
Η συζήτηση αναμένεται να ξεκινήσει με ενστάσεις επί της διαδικασίας με αιχμή τον τρόπο, που αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία από την Διάσκεψη των Προέδρων, να διεξαχθεί η ψηφοφορία ανά πρόταση
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής
«Καζάνι που βράζει» η Βουλή για τη σύσταση Προανακριτικής: Σήμερα η ψηφοφορία για παραπομπή Καραμανλή – Τι θα πει ο Μητσοτάκης
Η ψηφοφορία για τους βουλευτές της ΝΔ έχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο η «γαλάζια» πρόταση να μη λάβει τις 154 θετικές ψήφους
Βουλή 2
Κυριάκος Μητσοτάκης: Μειώσαμε την ανεργία στο 8% και δημιουργήσαμε 500.000 νέες θέσεις εργασίας τα τελευταία έξι χρόνια
Ο Πρωθυπουργός έδωσε το παρών στην εκδήλωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με τίτλο «Χτίζοντας γέφυρες ανάμεσα στο ανθρώπινο δυναμικό και την αγορά εργασίας»
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του Υπουργείου Εργασίας στο κέντρο «Ελληνικός Κόσμος»
3