Πολιτική

Πίσω στα θρανία 2.500 αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. – Θεοδωρικάκος: «Δημιουργούμε μια Αστυνομία σύγχρονη, ανθρώπινη και αποτελεσματική»

2.500 αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. – άνδρες και γυναίκες – ξεκίνησαν θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Δικαιοσύνης, πανεπιστημιακών και υψηλόβαθμων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Πρόκειται για μια δέσμευση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, η οποία ανακοινώθηκε μετά την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα. 

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη κήρυξε σήμερα (29/11) την έναρξη του εκπαιδευτικού προγράμματος για τους χιλιάδες αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. «Είμαι σίγουρος ότι αυτή η εκπαίδευση, θα έχει πολύ θετικά αποτελέσματα» δήλωσε -μεταξύ άλλων- ο Τάκης Θεοδωρικάκος. 

Μετά το σύντομο χαιρετισμό του, ο υπουργός αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο που έχει η ομάδα ΔΙ.ΑΣ στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας επισημαίνοντας παράλληλα και την κοινωνική αποστολή της. «Όπως είχαμε ανακοινώσει, όπως είχαμε δεσμευτεί, ξεκινά σήμερα, η επανεκπαίδευση του συνόλου των αστυνομικών μας. Ξεκινάμε από τους 2.500 άνδρες και γυναίκες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι αποτελούν την αιχμή του δόρατος της Αμέσου Δράσεως και θα περάσουν από το σχολείο επανεκπαίδευσης ολοκληρωμένα από τώρα μέχρι τον Ιούλιο στο σύνολό τους» σημείωσε. 

theodorikakos dilwseis

Και πρόσθεσε: «Τα μαθήματα, είναι τόσο σε θεωρητικό επίπεδο, όσο και σε πρακτικό και ο στόχος μας είναι οι αστυνομικοί μας, να γνωρίσουν τους νόμους που διέπουν την αστυνομική δράση, να ενημερωθούν πλήρως για τον Ποινικό Κώδικα και ταυτόχρονα να έχουν πλήρη γνώση των δικαιωμάτων των πολιτών και των τεχνικών καλύτερης επικοινωνίας με το σύνολο τους, αλλά και με επιμέρους κοινωνικές ομάδες. Ασφαλώς θα εκπαιδευτούν ώστε να είναι ακόμα καλύτεροι και πιο αποτελεσματικοί στα αστυνομικά τους καθήκοντα, στη χρήση των όπλων, στις τεχνικές της δράσης τους, στην εφαρμογή των κανονισμών λειτουργίας της Αμέσου Δράσεως.

astinomikoiDias Mathimata

Οι αστυνομικοί μας, κάνουν μία πολύ σκληρή και συνθέτη δουλειά επ’ ωφελεία της κοινωνίας, εργάζονται για την προστασία και την ασφάλεια των πολιτών.

Το τελευταίο διάστημα, έχουμε ενισχύσει με 1.000 αστυνομικούς τα Αστυνομικά Τμήματα στο λεκανοπέδιο της Αττικής και με 100 βραδινές περιπολίες, οι οποίες συμβάλλουν στην πάταξη της εγκληματικότητας. Ταυτόχρονα δουλεύουμε, για να εφοδιάσουμε τους αστυνομικούς μας, με καλύτερη υποδομή, με καλύτερα εφόδια ώστε και εκείνοι να κάνουνε με μεγαλύτερη ασφάλεια τη δουλειά τους.

Είμαι σίγουρος ότι αυτή η εκπαίδευση, θα έχει πολύ θετικά αποτελέσματα και θα συμβάλει στο να γίνει πράξη, το όραμα και το σχέδιό μας που δεν είναι άλλο από μία αστυνομία σύγχρονη, ανθρώπινη, αποτελεσματική, φιλική, απέναντι στους πολίτες, φιλική απέναντι στους νέους ανθρώπους και ταυτόχρονα σκληρή, άτεγκτη και αποτελεσματική απέναντι στο έγκλημα».

theodorikakos astinomikoi DT

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: «Ας είναι η νέα χρονιά ευκαιρία να αλλάξουμε όσα μας πληγώνουν»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κλείνει με ευχές για μια νέα χρονιά «ανθρωπιάς, ενότητας και δημιουργίας», εμπνευσμένες από την ιστορία και τον πολιτισμό, με προσδοκία για «ειρήνη, πρόοδο και συνοχή το 2026»
Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης στην Στοκχόλμη για αλλαγή χρόνου: Οι αναρτήσεις τους
Μια σειρά από μοναδικές φωτογραφίες μοιράστηκαν και οι δύο στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Instagram καθώς και μια selfie, στην οποία ποζάρουν αγκαλιά στο χιονισμένο τοπίο της σουηδικής πρωτεύουσας
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης 34