Πολιτική

Ποινικός Κώδικας: Ο Ανδρέας Λοβέρδος διαχωρίζει τη θέση του απ’ το ΚΙΝΑΛ και τα «ψέλνει» στα υπόλοιπα στελέχη

Ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν θα ακολουθήσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ και θα ψηφίσει «ναι» σήμερα για τον Ποινικό Κώδικα.

Το ΚΙΝΑΛ είχε αποφασίσει να ψηφίσει «παρών» ωστόσο ο Ανδρέας Λοβέρδος θα στηρίξει την κυβερνητική πρόταση.

«Απαλλαγμένος από την ανάγκη να υπακούω σε κάποιους εσωκοκομματικούς συσχετισμούς, για να δώσω και ένα απολύτως δικό μου στοιχείο πολιτικής ταυτότητας ως ελεύθερος άνθρωπος ως μέλος της εθνικής αντιπροσωπείας, καλούμαι να καταθέσω τις απόψεις μου σύμφωνα με την συνείδηση μου χωρίς φόβο και χωρίς πάθος. Χωρίς να με δεσμεύει τίποτα».

Ξεκαθάρισε προς την κυβέρνηση ότι «παρότι διαφωνώ με κάποια που δεν κάνετε ή κάποια που ρυθμίζετε ψηφίζω ναι και επί της αρχής και επί των άρθρων, όχι όλων». 

Ο Ανδρέας Λοβέρδος μάλιστα πήρε αποστάσεις από την ειδική αγορήτρια του ΚΙΝΑΛ λέγοντας πως «θεωρώ αδιανότητο η εισηγήτρια μας η κ. Γιαννακοπούλου να έχει πει επανειλημμένα γιατί αργείτε να αυστηροποιήσετε τον Ποινικό Κώδικα, όταν η αείμνηστη πρόεδρος μας σας είχε κάνει κριτική για το ίδιο θέμα, και τώρα να έρχονται οι αυστηροποιήσεις των ποινών και εμείς να έχουμε ομιλίες πρωτευόντων βουλευτών μας επί θεμάτων σοβαρών μεν, αλλά που δεν μπαίνουν στην ουσία του σχεδίου νόμου».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, τόνισε πως «το βήμα της Βουλής είναι ιερό και ιδιαίτερο. Δεν είναι βήμα για απαγγελία αλλά είναι το βήμα του συγκεκριμένου» και εξήγησε πως «δεν είναι  δυνατόν να έχουμε μια σειρά από προβλήματα διαρκώς που να αφορούν πληθώρα θεμάτων και κυρίως αυτά που ευαισθητοποιούν περισσότερο κάθε σοβαρό άνθρωπο κάθε αγνό πολίτη, όπως είναι τα σεξουαλικά εγκλήματα κατά ανηλίκων και να μην υπογραμμίζουμε την καλύτερη ρύθμιση που έρχεται στη Βουλή σήμερα με όλες μας τις δυνάμεις; Το κάνω εγώ με όλες μου τις δυνάμεις».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κόντρα ανάμεσα σε Αλεξάνδρα Σδούκου και ΠΑΣΟΚ: «Η πιο αδίστακτη κυβέρνηση» – «Ψάχνετε κάτι για να αντιπαρατεθείτε στην κυβέρνηση»
Στο επίκεντρο της διαμάχης Πειραιώς και Χαριλάου Τρικούπη είναι οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ με τις δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών αγροτοσυνδικαλιστών
Αλεξάνδρα Σδούκου
Καυγάς Γιαννούλη – Βούλτεψη on air: «Αυτό δεν είναι διάλογος, είναι προπαγάνδα» – Πέταξε το μικρόφωνο και έφυγε
Η κόντρα μεταξύ της Σοφίας Βούλτεψη και του Χρήστου Γιαννούλη ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική για τις τετραήμερες χειμερινές διακοπές του πρωθυπουργού με την βουλευτή της ΝΔ να απαντά
Καυγάς Βούλτεψη - Γιαννούλη on air 32
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση κατά την έξοδο των εκδρομέων προσπάθησε να δημιουργήσει συνθήκες αγανάκτησης ενάντια στους αγρότες
Σε κάθε περίπτωση, στην Χαριλάου Τρικούπη ζητούν λύση στο αγροτικό, που θα καλύψει τόσο τον βραχύ ορίζοντα, όσο και τον μακροπρόθεσμο, κάτι που απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό
Το σήμα του ΠΑΣΟΚ