Πολιτική

Πολυνομοσχέδιο: Τηλεδιάσκεψη… κορυφής! “Κλείνουν τα 50 από τα 60 προαπαιτούμενα”

Τηλεδιάσκεψη με τους Θεσμούς είχε το... βαρύ πυροβολικό της διαπραγμάτευσης. Τι ειπώθηκε για το πολυνομοσχέδιο, ποιο το χρονοδιάγραμμα.

Τηλεδιάσκεψη μεταξύ του κυβερνητικού διαπραγματευτικού επιτελείου και των εκπροσώπων των θεσμών πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, 08.01.2018, στο υπουργείο Οικονομικών. Η “επαφή” αυτή έγινε λίγες ώρες πριν κατατεθεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της γ’ αξιολόγησης.

“Κλείνει τα 50 από τα 60 προαπαιτούμενα το πολυνομοσχέδιο”

Σύμφωνα με πληροφορίες, από ελληνικής πλευράς μετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

[read4more]

Ακόμη, ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος. Τέλος, συμμετείχε και ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης Δημήτρης Παπαγιαννάκος.

Σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα, με το πολυνομοσχέδιο των περίπου 600 σελίδων θα κλείσουν περίπου 50 από τα εκκρεμή 60 προαπαιτούμενα της αξιολόγησης. Τα υπόλοιπα (για να συμπληρωθεί η λίστα με τα συνολικά 110 προαπαιτούμενα) θα υλοποιηθούν μέσα στο επόμενο δεκαήμερο με την έκδοση υπουργικών αποφάσεων και εγκυκλίων.

Σημειώνεται ότι την ερχόμενη Πέμπτη 11 Ιανουαρίου θα συνεδριάσει το Euro Working Group, προκειμένου να εξεταστεί η πρόοδος στην υλοποίηση των προαπαιτούμενων, ενώ στην κυβέρνηση είναι διάχυτη η αισιοδοξία πως στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 22 Ιανουαρίου θα δοθεί η έγκριση για την ολοκλήρωση της γ’ αξιολόγησης και στη συνέχεια, στις αρχές Φεβρουαρίου, θα εκταμιευθεί η δόση από τον ESM.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Θύελλα αντιδράσεων κατά της Hellenic Train για την απόλυση του προέδρου των μηχανοδηγών, Κώστα Γενηδούνια
«Ο Κώστας Γενηδούνιας απολύεται παραμονή Πρωτομαγιάς, την ώρα που έφτασε στη Βουλή η δικογραφία για τα ''εγκληματικά λάθη'' του Κώστα Καραμανλή» επισημαίνει ο Σωκράτης Φάμελλος
Τα κεντρικά γραφεία της Hellenic Train
«Πόλεμος» Γεωργιάδη – Κωνσταντοπούλου με αφορμή τον Πολάκη για παντελόνια, φούστες και στρινγκ στη Βουλή
«Είπατε κυρία Κωνσταντοπούλου ότι αναφέρθηκα σε φουστίτσα, στρινγκ. Να βρείτε από τα πρακτικά πού το ανέφερα. Αλλιώς να ζητήσετε συγγνώμη», απάντησε ο Υπουργός Υγείας στην Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου 2
Ο Παύλος Πολάκης μετά την καταδίκη του για συκοφαντική δυσφήμιση: «Δεν μασάω παλικάρια της φακής – Θα τα πούμε στο Εφετείο»
Ο Παύλος Πολάκης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή μετά από μήνυση του πρώην προέδρου των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή
Ο Παύλος Πολάκης 12
Κώστας Καραμανλής: Είμαι στη διάθεση των αρχών για να λάμψει η αλήθεια – Η δήλωση του πρώην υπουργού
«Ο εφέτης ανακριτής Λάρισας, χωρίς να κάνει κάποια αξιολόγηση ή να διατυπώνει οποιαδήποτε κατηγορία, ζητά από τη Βουλή να εκτιμήσει αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες των διατελεσάντων υπουργών»
Κώστας Καραμανλής: Είμαι στη διάθεση των αρχών για να λάμψει η αλήθεια – Η δήλωση του πρώην υπουργού 16