Πολιτική

Προανακριτική για τα Τέμπη: 6 πρόσωπα περιλαμβάνει η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – Ανάμεσά τους ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είναι ακόμη ένα πρόσωπο που ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει να εξεταστεί
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, να είναι μεταξύ των 6 προσώπων που κατά τον ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να εξεταστούν για τον ρόλο τους στην τραγωδία των Τεμπών, το κόμμα δημοσιοποίησε το μεσημέρι του Σαββάτου, την πρότασή του για τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, για την προκαταρκτική επιτροπή για τα Τέμπη, η πρόταση είναι διαθέσιμη για υπογραφή από ανεξάρτητους βουλευτές και από Κοινοβουλευτικές Ομάδες, «με τους οποίους και τις οποίες έχουμε αναλάβει κοινές πρωτοβουλίες στο πρόσφατο παρελθόν, όπως η υποβολή της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το έγκλημα των Τεμπών και το κείμενο για τη Γάζα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαλεί τον πρωθυπουργό για τέσσερα αδικήματα:

-Κακουργηματική διατάραξη της ασφάλειας της συγκοινωνίας μέσων σταθερής τροχιάς με αποτέλεσμα τη σωματική βλάβη ανθρώπων, τη σημαντική βλάβη σε εγκαταστάσεις κοινής ωφέλειας ή το θάνατο μεγάλου αριθμού προσώπων.
-Κακουργηματική απιστία
-Παράβαση καθήκοντος 
-Υπόθαλψη

Τα 6 πρόσωπα που προτείνει να εξεταστούν είναι οι:

1. Μητσοτάκης Κυριάκος

2. Καραμανλής Κωνσταντίνος

3. Κεφαλογιάννης Ιωάννης

4. Καραγιάννης Γεώργιος

5. Παπαδόπουλος Μιχαήλ

6. Σπίρτζης Χρήστος

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχει δεσμευθεί να είναι η φωνή της Κοινωνίας, της Αλήθειας και της Δικαιοσύνης μέσα και έξω από τη Βουλή. Η διερεύνηση για το έγκλημα της σύγκρουσης, αλλά και της συγκάλυψης στα Τέμπη πρέπει να γίνει για να αποδοθούν ευθύνες και να αποκαλυφθούν οι υπαίτιοι όσο ψηλά και αν βρίσκονται» αναφέρει η ανακοίνωση.

Δείτε εδώ αναλυτικά την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης στο 16ο Συνέδριο της ΝΔ: Οι εκλογές θα γίνουν το 2027, την ιστορία την γράφουν πάντα οι παρόντες
Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος εξαπέλυσε επίθεση κατά της αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας ότι «κάποιοι επιχειρούν να μας σύρουν στο χάος του 2015» και «άλλοι μένουν παγιδευμένοι στα συνθήματα του '81»
Μητσοτάκης, Συνέδριο ΝΔ
121
Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για Κυριάκο Μητσοτάκη 16ο στο Συνέδριο της ΝΔ: Έθεσε ξανά την Ελλάδα στην καρδιά της Ευρώπης
Ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν έστειλε μήνυμα στήριξης στην «γαλάζια» παράταξη, με αναφορές στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, στην παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και στον ρόλο του πρωθυπουργού στην Ευρώπη
Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Συνέδριο ΝΔ