Πολιτική

Πρώην στέλεχος της ΝΔ μηνύει Καραμανλή και Αβραμόπουλο

Πρώην στέλεχος της ΝΔ κατέθεσε μήνυση κατά του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, και των υπουργών κ. Αβραμόπουλου και κ. Παπαθανασίου “για ηθική αυτουργία” στην έκδοση ψευδών βεβαιώσεων σχετικά με το ύψος των χρεών των νοσοκομείων προς τη Eurostat.

Ο Θέμης Καζαντζίδης, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής του Σαββάτου, ισχυρίζεται ότι το Μάρτιο του 2009 απέστειλε στον τότε ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών κ. Αλμούνια επιστολή που τον ενημέρωνε για αποκλίσεις μεταξύ των στοιχείων που δηλώνονταν και των πραγματικών.

Επεσήμανε μάλιστα ότι “σε περίπτωση οικονομικής κατάρρευσης της Ελλάδας λόγω της κακοδιαχείρισης, οι χώρες της ΕΕ θα πλήρωναν το κόστος της απαραίτητης διάσωσης”…

Προς επίρρωσιν αυτών που καταγγέλονταν η Επιτροπή εξασφάλισε έγγραφο του τότε υφυπουργού κ. Παπαγεωργίου ότι τα χρέη των νοσοκοεμίων ήταν 5,2 δισ. και όχι 2,2 δισ. όπως δηλωνόταν από την ελληνική κυβέρνηση.

Όταν μέσω της Στατιστικής Υπηρεσίας ήρθε στο υπουργείο το έγγραφο της Eurostat “διαβεβαίωσαν και πάλι ψευδώς” για το ύψος του ελλείμματος, λέει ο κ. Καζαντζίδης. Μάλιστα αναφέρει ότι επειδή ήταν η δεύτερη φορά που η ΕΣΥΕ “εξαπατούσε τη Eurostat”, δεν ήθελαν να αναλάβουν την ευθύνη μίας δεύτερης απάντησης.

Σύμφωνα με τον ίδιο – όπως αναφέρει η Καθημερινή – αποφασίστηκε να σταλεί στα αγγλικά η απάντηση από το υπουργείο Υγείας. Το έγραφο συντάχθηκε όπως λέει ο κ. Καζαντζίδης από άγνωστο υπάλληλο του υπουργείου και δόθηκε να υπογραφεί από την γενική διευθύντρια Αλ. Παπαδιά η οποία το υπέγραψε χωρίς να γνωρίζει αγγλικά, “κάνοντας χάρη σε συναδέλφους της” όπως αναφέρει ο μηνυτής.

Τώρα, το κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς, για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και ηθικής αυτουργίας σε έκδοση ψευδών βεβαιώσεων, βρίσκονται στο γραφείο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρία Καρυστιανού: Το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα ποτέ δεν θα δώσει λύσεις – Δεν αντέχω να ξαναμπώ σε τρένο
«Το όνομα του κόμματος και η ημερομηνία των επίσημων ανακοινώσεων δεν έχουν οριστικοποιηθεί, διότι δεν είναι προσωπική απόφαση, θα είναι αποτέλεσμα μιας συλλογικής διαδικασίας στην οποία συμμετέχω ενεργά»
Μαρία Καρυστιανού 79
Ο Ντόναλντ Τραμπ προσκάλεσε Ελλάδα και Κύπρο στο «Συμβούλιο Ειρήνης» για τη Γάζα – Αναγνώριση του ρόλου που διαδραματίζουν οι δύο χώρες
Στο «Συμβούλιο Ειρήνης» προβλέπεται να συμμετέχουν 25 χώρες, ανάμεσά τους και κράτη που είχαν λάβει μέρος στη διεθνή συνάντηση στο Σαρμ Ελ Σέιχ
Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Χριστοδουλίδης