Site icon NewsIT
07:05 Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Προθεσμία 48 ωρών και νέο πακέτο μέτρων από την Αθήνα

Τα ταμειακά διαθέσιμα στερεύουν και η Αθήνα δέχεται από παντού ασφυκτικές πιέσεις για νέα συμφωνία που θα προβλέπει όμως ουσιαστικά την παράταση του μνημονίου για ως και εννιά μήνες από σήμερα. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση φαίνεται ότι καταθέτει νέα πρόταση συμβιβασμού λίγο πριν το κρίσΙμο ραντεβού Τσίπρα, Μέρκελ και Ολάντ.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η τριμερής συνάντηση των ηγετών φαίνεται ότι και αυτή τη φορά θα είναι διευρυμένη με τη συμμετοχή του ΖΚ. Γιούνκερ και του Γ. Ντάισελμπλουμ. Από την ελληνική πλευρά εντείνονται οι διαβουλεύσεις με τους κυρίους Παππά, Τσακαλώτο και Χουλιαράκη να έχουν συνεχείς διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες.
Οι πληροφορίες από την πλευρά των δανειστών έλεγαν ως και αργά τη νύχτα ότι αναμένεται νέα πρόταση από την Αθήνα στην προσπάθεια να βρεθεί λύση άμεσα, ακόμη και στη συνάντηση Τσίπρα, Μέρκελ Ολάντ. Ωστόσο ακόμη δεν υπάρχουν πληροφορίες που να επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει νέο πακέτο μέτρων ως πρόταση της Αθήνας προς τους δανειστές.
Στο νέο ραντεβού το Μαξίμου αποδίδει ιδιαίτερη σημασία καθώς θεωρείται πλέον ότι μόνο σε πολιτικό επίπεδο μπορεί να βρεθεί λύση.
Η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα επιχειρεί τα τελευταία 24ωρα να διερευνήσει το πεδίο σύγκλησης με τους δανειστές έτσι ώστε ο Α.Τσίπρας να έχει στα χέρια του ένα πακέτο αντιπροτάσεων της ελληνικής πλευράς το οποίο θα παρουσιάσει στους Μέρκελ και Ολάντ έτσι ώστε να ανάψει το πράσινο φως για μια λύση στο ελληνικό πρόβλημα.
Σε κάθε περίπτωση πάντως η Αθήνα διαμηνύει ότι δεν κάνει αποδεκτή καμία πρόταση παράτασης του υπάρχοντος προγράμματος, ενώ η όπια συμφφωνλια θα συμπεριλαμβάνει μέτρα θα πρέπει να συνοδεύεται και από ρήτρα βιωσιμότητας του χρέους.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version