Πολιτική

Πρωτοφανής επίθεση Μελανσόν σε Τσίπρα – Τον χαρακτηρίζει “ελεεινή φιγούρα της ευρωπαϊκής πολιτικής”!

Σφοδρή επίθεση κατά του άλλοτε… φίλου Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε σήμερα ο ηγέτης της γαλλικής αριστεράς, Ζαν Λικ Μελανσόν στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV.

Στη συνέντευξή του ο Μελανσόν χαρακτήρισε τον έλληνα πρωθυπουργό ως μία “από τις πιο ελεεινές φιγούρες της ευρωπαϊκής πολιτικής ζωής”!

Συμπλήρωσε ότι “ο Τσίπρας εξελέγη, υποσχόμενος ένα αριστερό ριζοσπαστικό πρόγραμμα και όταν του παρουσίασαν ένα απαράδεκτο μνημόνιο το έθεσε σε δημοψήφισμα, χωρίς να αποδεχθεί τελικά τη βούληση του λαού του. Πρόδωσε το λόγο του”.

“Γιατί ξεπουλά τη δημόσια περιουσία και καταστρέφει τη χώρα του” αναρωτήθηκε ο Γάλλος πολιτικός, συμπληρώνοντας ότι δεν θέλει να υπάρχει ούτε ένας Γάλλος πολίτης που να πιστεύει πως αν ο ίδιος αναλάβει την εξουσία θα γίνει ένας ακόμη… Τσίπρας”.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Φεβρουάριο το Κόμμα της Αριστεράς, του Ζαν Λικ Μελανσόν, απαίτησε να αποβληθεί από την Ευρωπαϊκή Αριστερά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, σε ανακοίνωσή του επιτίθεται στον Έλληνα πρωθυπουργό, λέγοντας ότι προωθεί τη λιτότητα, σε σημείο να περιορίζει το δικαίωμα στην απεργία, ανταποκρινόμενος δουλικά στις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μελανσόν: Να… αποβληθεί ο Τσίπρας

“Έχει έρθει η ώρα για καθαρότητα απέναντι στον φιλελεύθερο μανδύα που στραγγαλίζει τους λαούς, και ενώ σχεδόν όλα τα κόμματα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς αγωνίζονται, το καθένα στη χώρα του, ενάντια σε τέτοιες πολιτικές, δεν μπορεί να συγκεντρώνει στους κόλπους του ταυτόχρονα τους αντιπάλους και τους υποστηρικτές αυτής εκεί της Ευρώπης”, καταλήγει ο ηγέτης της γαλλικής αριστεράς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν χαρίζει τη δυναμική που καταγράφει – Τι ισχύει για τη συνεργασία με Κασσελάκη
Τα στελέχη του Κινήματος Δημοκρατίας σημειώνουν ότι δεν πρόκειται για εκλογική συνεργασία, ευελπιστούν ωστόσο ότι μέσα από αυτή την κίνηση θα προκύψει η δημιουργία ενός «αλλού πόλου»
Ο Στέφανος Κασσελάκης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Τo αίτημα Μητσοτάκη στη Μελόνι για σύγχρονα τρένα από τη Hellenic Train και το «καμπανάκι» για την αμυντική συνεργασία της με τον Ερντογάν
Στη Ρώμη σήμερα ο Μητσοτάκης - Η ατζέντα της συνάντησης με την Ιταλίδα ομόλογό του - Αδειάζει η «κλεψύδρα» για τη σύσταση Προανακριτικής
Κυριάκος Μητσοτάκης με Τζόρτζια Μελόνι 1
«Βόμβα» από Φάμελλο και κόντρα με Παππά: «Ο Κασσελάκης με καθαίρεσε από την προεδρία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με πραξικόπημα»
Η κόντρα Φάμελλου - Παππά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από τη συζήτηση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των τάσεων
Σωκράτης Φάμελλος και Νίκος Παππάς
Σωκράτης Φάμελλος: «Δεν υπάρχει περιθώριο για καμία αναβολή του Συνεδρίου της αναγέννησης και επανεκκίνησης»
«Από αύριο ξεκινά ο προσυνεδριακός διάλογος και πρέπει να είναι ουσιαστικός και εξωστρεφής, θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα με τη ενεργή συμμετοχή και της κοινωνίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος 1
Ζωή Κωνσταντοπούλου για Στέφανο Κασσελάκη: Δεν ισχύει αυτό που ειπώθηκε, όπως ειπώθηκε, για συνεργασία για τα Τέμπη
«Ο κ. Κασσελάκης μου έχει πει ότι οι βουλευτές που πρόσκεινται στο κόμμα του θα στηρίξουν την πρόταση της Πλεύσης Ελευθερίας για προανακριτική για τα Τέμπη»
Στέφανος Κασσελάκης και Ζωή Κωνσταντοπούλο 5