Πολιτική

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ-Σαμαρά σε νέα δημοσκόπηση – “Πέφτει” η Χρυσή Αυγή

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά θέλουν οι Έλληνες πολίτες, όπως προκύπτει από νέα δημοσκόπηση. Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή, που όμως βλέπει τα ποσοστά της να μειώνονται και να γίνονται... μονοψήφια.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

22,6% συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research για το «Βήμα της Κυριακής». Ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 21,5% και η Χρυσή Αυγή με 9,8%. Τέταρτο κόμμα είναι το ΠΑΣΟΚ με 6,2%, ανεβαίνει το ΚΚΕ με 5,2%, η Δημοκρατική Αριστερά πέφτει στο 5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 3,8%.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι 4,5%.

Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 50,9% έναντι 31,6% της ΝΔ.
Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Αντώνης Σαμαράς έχει προβάδισμα έναντι του Αλέξη Τσίπρα με 46,1% έναντι 31,4%. Το 20,1% των ερωτηθέντων απαντά “κανένας από τους δυο”.

Το 43,6% προτιμά μια συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας, σε αντίθεση με το 33,5%, που θέλει κυβέρνηση συνεργασίας, αλλά με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα.

Το 58,6% επιθυμεί να δοθεί περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση Σαμαρά, ενώ το 28,3% θα προτιμούσε την άμεση διεξαγωγή εκλογών.

Το 54,5% των ερωτηθέντων δηλώνει “καθόλου ικανοποιημένο” από την κυβέρνηση, ενώ 49,5% των πολιτών δίνουν την ίδια απάντηση όσον αφορά στην… απόδοσή του ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση.

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών (70,7%) προτιμά να γίνει περισσότερο αναλογικό το εκλογικό σύστημα, ώστε να εξαναγκάζονται τα κόμματα σε συνεργασίες, ενώ το 22,2% δηλώνει ότι το εκλογικό σύστημα θα πρέπει να δίνει ισχυρές και αυτοδύναμες κυβερνήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα για το ΣΥΡΙΖΑ – Στο 1,1 η διαφορά με τη ΝΔ

Δημοσκόπηση Alco για το Newsit: Αλλάζει το τοπίο – Ανακόπτεται η ανοδική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ – Στο 1,6% η διαφορά από τη ΝΔ

Απογοητευμένοι οι πολίτες παρά τη δόση

Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ κατά 1,2%

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δόμνα Μιχαηλίδου για τις κατασκηνώσεις του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας: «Τι είναι καλοκαίρι για τα παιδιά και λύση για τους γονείς;»
Το Υπουργείο παραχωρεί στους Δήμους τις εκτάσεις στις οποίες λειτουργούν και χρηματοδοτεί τη λειτουργία και την αναβάθμισή τους, ώστε να δίνουν στις οικογένειες πρακτική απάντηση σε μια πραγματική ανάγκη
Δόμνα Μιχαηλίδου
Τρεις κι ο κούκος στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - Εξέλεξαν γραμματέα τον Γιάννη Αμανατίδη - Αύριο η επιστροφή Πολάκη - Το Σάββατο βγάζουν νέο πρόεδρο
Πληροφορίες θέλουν οι επόμενοι βουλευτές που θα ανεξαρτητοποιηθούν είναι ο Κωνσταντίνος Μπάρκας και η Καλλιόπη Βέττα - Μέχρι στιγμής ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μείνει με 17
ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ 33