Πολιτική

Ψάχνουμε διέξοδο από την κρίση μέσω… Καντάφι

Το βλέμμα της στον αραβικό κόσμο και σε έναν παλιό μας σύμμαχο έστρεψε η κυβέρνηση με τον Γιώργο Παπανδρέου να

υπογράφει δεκάδες συμφωνίες με την κυβέρνηση Καντάφι προσπαθώντας έτσι να βρεί ένα στήριγμα για διέξοδο από την οικονομική κρίση.

Συνεργασία στους τομείς της ενέργειας, του τουρισμού, της γεωργίας, της εκπαίδευσης, της υγείας αλλά και τους χρηματοπιστωτικού συστήματος, είτε υπογράφηκαν είτε προαναγγέλθηκαν.

Ο πρωθυπουργός της Λιβύης, υπενθύμισε οτι η χώρα του έχει προς διάθεση κεφάλαια 200 δις δολαρίων και κάλεσε τους έλληνες επιχειρηματίες να μεταβούν στην χώρα του καλωσορίζοντας μάλιστα εκ των προτέρων το ανθρώπινο δυναμικό της Ελλάδας που θα εργαστεί εκεί.

Οι συμφωνίες αφορούν τα μεγάλα πρότζεκτ που έχουν σχέση με την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου (Αγωγος της Κυρηναϊκής που θα ξεκινάει απο την Λιβύη και θα συνεχίζει στα ελληνικά παράλια περνώντας από Κρήτη, Πελοπόννησο, Αστακό (εκεί υπάρχει ήδη επένδυση του Κουβέιτ), Ηγουμενίτσα και θα συνεχίζει προς την Ευρώπη.

Συμφωνήθηκε επίσης να γίνει η Ελλάδα κόμβος όσον αφορά την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος (έργο που είναι σε εξέλιξη στην Σαχάρα και στηρίζεται αποκλειστικά στην ηλιακή ενέργεια).

Στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, συμφωνήθηκε οι ελληνικές εταιρείες να αναλάβουν το έργο της καταβύθισης υποθαλάσσιων καλωδίων οπτικών ινών για την τηλεπικοινωνιακή σύνδεση Ελλάδας – Λιβύης και κατ’ επέκτασιν της Αφρικής με την Ευρώπη.

Στον τουρισμό αποφασίστηκε να συνεδεθεί ακτοπλοϊκά η Λιβύη με την Κρήτη ενώ ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης υπέγραψε συμφωνία με τον λίβυο υπουργό Οικονομικών για συμμετοχή της Λιβύης στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων στην χώρα μας.

 Χαριτολογώντας μάλιστα ο λίβυος πρωθυπουργός είπε στον κ. Παπανδρέου : “Αν δούμε οτι δεν προχωράνε τα πράγματα θα βάλουμε αυτούς τους δυο να κολυμπήσουν στην Μεσόγειο”.

 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :Ενας Παπανδρέου ξανασυναντά τον Καντάφι

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο ΣΥΡΙΖΑ «έκοψε» τη Νίνα Κασιμάτη από το Συμβούλιο της Ευρώπης μετά την παρουσία της στην τελετή για τη φρεγάτα «Κίμων»
Μέχρι τώρα εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος παραιτήθηκε από τη βουλευτική του έδρα, και αναπληρώτρια η βουλευτής Νίνα Κασιμάτη
Η βουλευτής του ΣΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη